Marie Amelie Dardaine en Marie Maligo winnen het P1000 dames toernooi in La Ciotat

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Het Ciotat Tennis Club heeft onlangs zijn eerste P1000 dames toernooi gehouden van 27 tot 29 augustus. Ondanks moeilijke weersomstandigheden wist het toernooi aan de verwachtingen te voldoen. In La Ciotat kwamen de als vierde geplaatste Marie Amélie Dardaine en Marie Maligo als onverwachte kampioenen naar voren. Hoewel Dardaine de hoogste ranking in het toernooi had op de 9e plaats, was het gezamenlijke gewicht van het team lager in vergelijking met Vandaele/Carré (geplaatst als 2e) of Lambregts/Sorel (geplaatst als 3e). Ze bewezen echter hun talent door het achtste geplaatste duo, Nadal/Garrigues, in de halve finales te verslaan. Hiermee plaatsten ze zich voor een intense finale tegen de nummer één geplaatste Marie Lefevre en Déborah Alquier.

Ondanks dat het hun eerste toernooi samen was, lieten Maligo en Dardaine een uitzonderlijke prestatie zien in La Ciotat. Met een display van degelijkheid en serieusheid behaalden ze de overwinning in straight sets met een score van 6/1 6/1 tegen Marie Lefevre en Déborah Alquier.

De eindstand van het toernooi was als volgt:
1e: Marie Amélie Dardaine / Marie Maligo
2e: Marie Lefevre / Déborah Alquier
3e: Geraldine Sorel / Emmelien Lambregts
4e: Adeline Nadal / Coralie Garrigues

Toekomstplannen Dardaine

Met deze overwinning in La Ciotat heeft Marie Amelie Dardaine nu haar 6e P1000-titel van dit seizoen veiliggesteld. Ze heeft een droomstart van het seizoen gehad en is op weg om haar doel te bereiken om de top 10 van Frankrijk te bereiken. Dardaine heeft ook haar bedoeling geuit om deel te nemen aan belangrijke Franse toernooien samen met haar gebruikelijke partner, Tiffany Phaysouphanh, evenals partnerschappen met buitenlandse spelers in FIP-toernooien. Ze heeft toestemming gekregen van Spaanse spelers om samen te werken.

Zoals eerder vermeld in een artikel, is de samenwerking tussen Dardaine en Phaysouphanh er een om nauwlettend in de gaten te houden tijdens het aankomende Franse kampioenschap. Het Frans-Belgische duo van Dardaine en Maligo heeft ook hun waarde bewezen in La Ciotat. Ze zullen hun partnerschap vernieuwen voor de FIP Rise in Houten, Nederland, waar ze in de eerste ronde het Belgische duo Dierckx/Vierendeels tegenkomen. Beide spelers zijn tevreden over het niveau dat ze tijdens het toernooi hebben laten zien en kijken uit naar hun toekomstige perspectieven samen.

Deelname van Melissa Martin

Een andere Franse vrouw, Melissa Martin, zal ook deelnemen aan het toernooi en samenwerken met de Portugese speler Carla Melo. De toernooitabel kan [hier] worden gevonden.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
Andy Murray kondigt mogelijk pensioen aan: Wat betekent dit voor de tenniswereld?
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Andy Roddick Noemt Djokovic als de Beste Tennisser Ooit