Malik Joundy: Van Tafeltennis Kampioen Naar Padel

Interviews, Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Malik Joundy, een voormalig Marokkaans tafeltenniskampioen, heeft nu zijn zinnen gezet op het veroveren van de wereld van padel. Door de COVID-19-pandemie waren alleen basketbal en padel toegestaan ​​in Marokko, en Joundy raakte helemaal betrokken bij deze snelgroeiende sport. Ondanks problemen met pijnlijke knieën verhoogde hij zijn speelfrequentie en sloot zich uiteindelijk aan bij CAFC (Cercle Amical Français de Casablanca), waar hij momenteel het team vertegenwoordigt.

Joundy benadrukt het belang van zijn achtergrond in tafeltennis, vooral als het gaat om het begrijpen van de trajecten met spin, wat hem een competitief voordeel geeft bij het uitvoeren van technische slagen zoals de chiquita. Hij benadrukt ook de verschillen tussen tafeltennis en padel. Tafeltennis is een individuele sport die zich voornamelijk richt op techniek, terwijl padel als teamsport een hoger niveau van tactische samenwerking tussen partners vereist. Dubbelspel in tafeltennis verschilt aanzienlijk van padel, waarbij spelers om de beurt de bal raken, wat leidt tot eenvoudigere besluitvorming. Bovendien neemt in tafeltennis elke speler evenveel deel en is het uitsluiten van iemand uit het spel geen optie.

Joundy benadrukt het voordeel van het hebben van een linkshandige speler, wat zowel in tafeltennis als padel gewild is. Het stelt spelers in staat om hun forehand meer te benutten en biedt een strategisch voordeel.

Joundy benadrukt het belang van “effect” in zowel padel als tafeltennis, verwijzend naar de verschillende manieren waarop spin en snijslagen de baan van de bal beïnvloeden. Het beheersen van deze aspecten speelt een cruciale rol in beide sporten. Hij merkt echter op dat de service in tafeltennis groter belang heeft dan in padel, waar strategisch serveren een cruciale rol speelt bij het verkrijgen van een voordeel ten opzichte van de tegenstander.

Een van de aantrekkelijke aspecten van padel voor Joundy is de mogelijkheid om buiten te spelen. In tegenstelling tot het voornamelijk indoor karakter van tafeltennis, kunnen padelspelers genieten van de buitenlucht tijdens het spelen. De toenemende populariteit van padel in Europa en andere delen van de wereld is ook merkbaar in Marokko, met CAFC als trotse club met bijna 450 actieve spelers. Joundy reflecteert op de groei van padel in het land, benadrukt de oorspronkelijke onbekendheid en beperkte beschikbaarheid van padelbanen. Echter, de sport heeft nu immense populariteit gekregen, met een sterke interesse van individuen in heel Marokko. Met zijn achtergrond in tafeltennis toont Malik Joundy zijn veelzijdigheid als atleet. Zijn vaardigheden en inzichten uit het tafeltennis blijken een voordeel te zijn in de wereld van padel. Met zijn vastberadenheid en passie voor de sport zal Joundy zeker zijn stempel drukken op het internationale toneel, waar hij Marokko zal vertegenwoordigen in de prestigieuze International Club Cup.

Products You May Like

Articles You May Like

De Betekenis van Mentale Kracht in het Tennis: Een Gids voor Emma Raducanu
Nick Kyrgios spreekt openhartig over zijn mentale gezondheidsproblemen en zijn reis om anderen te helpen
Jannik Sinner’s recente overwinningen op Novak Djokovic
De opwindende nieuwe Radical-reeks transformeert de wereld van padel
Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel