Lucile Pothier: Een opkomende ster in de wereld van padel

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Lucile Pothier, de derde beste Franse speler in de wereld van padel, nam onlangs deel aan de prestigieuze Cupra Padel Point Tour in Bandol. In een exclusief interview met Alice de Caunes deelde ze haar gedachten en ervaringen over het evenement. Pothier prees het toernooi en benadrukte de ongelooflijke sfeer en de algehele kwaliteit van de competitie. “Er hangt een hele goede sfeer, dit zijn echt top evenementen,” uitte ze enthousiast.

Een welverdiende vakantie

Nadat het eerste deel van het seizoen was afgerond, onthulde Pothier haar plannen om een welverdiende twee weken durende vakantie te nemen om uit te rusten en op te laden voordat het nieuwe schooljaar begint. Ze erkent het belang om zowel fysiek als mentaal te herstellen om optimaal te kunnen presteren in toekomstige competities.

Dromend van groot succes, hopen Pothier en haar partner, Jessica Ginier, een wildcard te bemachtigen voor de Paris Major op Roland-Garros. Deze kans om deel te nemen aan zo’n prestigieus evenement zou een grote prestatie zijn voor het duo. Daarnaast kijkt Pothier enthousiast uit naar de P2000 in Toulouse, de Franse kampioenschappen, en hoopt ze zelfs Frankrijk te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap padel. Met een drukke planning in het vooruitzicht, richt Pothier zich op het behalen van nieuwe mijlpalen en het overtreffen van eerdere prestaties.

Gevraagd naar haar speelstijl besprak Pothier haar voorkeuren en benadrukte ze haar favoriete slagen. In het verleden probeerde ze graag Par 3 slagen uit wanneer ze aan de linkerkant speelde. Maar sinds ze naar de rechterkant is overgestapt, is de parallelle smash haar go-to beweging geworden. Ze legde uit hoeveel voldoening ze haalt uit het uitvoeren van deze slag, vooral wanneer de bal uitdraait. Het is een slag die vreugde en vertrouwen brengt in haar spel.

Luchtige momenten en anekdotes

Pothier deelde ook enkele luchtige momenten en anekdotes uit haar carrière. Ze herinnerde zich een amusant incident waarbij ze een toernooi won en zij en Ginier elk €2 prijzengeld wonnen. Ondanks herinneringen hebben ze het prijzengeld nog niet ontvangen. Pothier opperde op humoristische wijze dat de organisatoren zouden moeten reageren en hun belofte nakomen. Dergelijke humoristische incidenten voegen een vleugje kameraadschap en entertainment toe aan de competitieve wereld van padel.

Verder noemde Pothier haar coach, François Authier, die haar vaak adviseert om haar “voeten op de grond te houden”. Ze legde uit dat deze speelse bijnaam, “de lantaarnpaal”, voortkomt uit tijden waarin ze soms te veel vertrouwde op haar eerdere prestaties. Dit luchtige geplaag tussen Pothier en haar coach dient als een reminder om met beide benen op de grond te blijven staan en voortdurend te streven naar verbetering.

Pothier onthulde dat ze het prettig vindt om ongeveer 10 tot 15 minuten in haar eigen wereld te zijn voordat ze een wedstrijd speelt. In toernooien, waar spelers in contact komen met talloze mensen, helpt deze tijd van isolatie en concentratie haar om zich mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. Daarnaast draagt Pothier een ketting tijdens spannende momenten, wat haar een gevoel van rust en focus geeft. Ondanks deze persoonlijke rituelen verklaarde ze dat ze over het algemeen niet bijgelovig is.

Controleverlies en een kapotte racket

Hoewel ze bekend staat om haar kalme houding op de baan, gaf Pothier toe in het verleden de controle over haar emoties te hebben verloren tijdens een wedstrijd en haar racket te hebben gebroken. Ze erkende dat dit gedrag niet gebruikelijk is voor haar gewoonlijke kalmte. Padel is haar passie en het breken van een racket was een zeldzaam en opmerkelijk moment in haar carrière.

De reis van Lucile Pothier in de wereld van padel zit vol vastberadenheid, passie en een constante drang naar excellentie. Met haar focus op prestigieuze toernooien en selectie voor nationale teams blijft ze zich ontwikkelen als speler en behoudt ze een luchtige benadering van de sport waar ze van houdt. Terwijl de carrière van Pothier vordert, wacht de padelwereld vol spanning op haar toekomstige prestaties en bijdragen aan de sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Geniet van de Cinch Championships 2024 met Keith Prowse VIP-ervaringen
Successvolle Padel-Armstoel Toernooi bij Billy-Berclau
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities
Emma Raducanu and Other Tennis Stars Receive Wildcards for Miami Open
Spannende dag van kwalificatie bij het Premier Padel Qatar Major