Loïc The Panse: Een Toegewijde Kracht in de Wereld van Padel in Frankrijk

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

In dit exclusieve interview hebben we de gelegenheid gehad om te zitten met Loïc The Panse, een prominente figuur in de wereld van padel in Frankrijk. Loïc blikt terug op zijn reis in de sport, waarbij hij zijn ervaringen, uitdagingen en ambities deelt. Van het ontdekken van padel in Spanje tot zijn betrokkenheid bij clubprojecten, Loïc biedt waardevolle inzichten in de groei en ontwikkeling van de sport. Laten we de geschiedenis van Loïc induiken en een dieper begrip krijgen van de wereld van padel.

Loïc vertelt ons over zijn eerste kennismaking met padel in 2006 tijdens een bezoek aan Spanje, een land waar de sport al goed gevestigd was. Met een tennisachtergrond paste Loïc zich snel aan het spel aan en vond hij troost tijdens zijn herstelperiode van een tennisblessure. Wat begon als een casual interesse veranderde al snel in een verslaving, tot grote ergernis van zijn fysiotherapeut. De unieke mix van tennis- en squash-elementen in padel fascineerde Loïc en ontstak een passie die nog steeds in hem brandt.

Volledige Onderdompeling

Voordat hij zich volledig onderdompelde in padel, speelde Loïc de sport slechts een paar weken per jaar. Zijn perspectief veranderde echter toen hij de club 4Padel de Champigny ontdekte. Ondanks de afstand van zijn huis voelden Loïc en zijn vrienden, waaronder opmerkelijke figuren zoals Sylvain Gimenez, Xavi de Benito en anderen, zich aangetrokken tot de levendige sfeer van de club. Later markeerde de komst van de club Servon in de buurt van zijn woonplaats een belangrijk keerpunt. Het spelen naast doorgewinterde veteranen zoals Mathieu Lapouge, Fabien Veber en Fabrice Ortiz stimuleerde de vastberadenheid van Loïc om zijn vaardigheden te verbeteren.

Loïc droomt ervan om het Franse nationale team te vertegenwoordigen, maar hij blijft realistisch over de uitdagingen die hij tegenkomt. Op 37-jarige leeftijd erkent hij dat hij mogelijk niet over het rigoureuze trainingsregime of de vereiste fysieke conditie beschikt voor zo’n rol. Desalniettemin zorgt Loïc ervoor dat hij competitief blijft door deel te nemen aan selectieve en goed voorbereide toernooien. Hoewel hij geen illusies koestert, stellen de ervaring en toewijding van Loïc hem in staat om stand te houden tegen geduchte tegenstanders.

Betrokkenheid bij Clubprojecten

Loïc’s betrokkenheid bij clubprojecten toont verder zijn inzet voor de groei van padel in Frankrijk. Na het verlaten van Home Padel in 2019 bundelde Loïc zijn krachten met een persoon in Narbonne die een visie had voor een padelcentrum. Ondanks administratieve uitdagingen en bouwvertragingen zal het centrum uiteindelijk in augustus openen, met zes overdekte padelbanen en een tijdelijke bar. Het restaurant zal later in het jaar openen, waarmee het bruisende centrum voor padelliefhebbers in Narbonne compleet wordt.

Loïc’s Visie voor de Toekomst van Padel in Frankrijk

Loïc prijst de Franse Tennisfederatie (FFT) voor het prioriteren van de betrokkenheid van jonge spelers bij padel. Terwijl hij de noodzaak van verdere ontwikkeling erkent, benadrukt hij de overvloed aan recreatiemogelijkheden, vooral via privécircuits die investeren in de sport. Wat betreft competitief spel suggereert Loïc de introductie van een tussencategorie, P750, om de kloof tussen lagere toernooien en elitecompetities zoals P1500, P2000 en FIP-toernooien te overbruggen. Hij prijst de uitzonderlijke organisatie van evenementen zoals het Bordeaux FIP en het Toulouse WPT, waarbij hij wijst op hun positieve impact op de sport.

Een Toegewijde Kracht

De reis van Loïc The Panse in padel is een testament van zijn passie en toewijding aan de sport. Van zijn toevallige ontdekking in Spanje tot zijn betrokkenheid bij clubprojecten heeft Loïc een diepgaande invloed gehad op de padelscene in Frankrijk. Met de aspiratie om het nationale team te vertegenwoordigen en tegelijkertijd met de realiteit in gedachten, blijft hij deelnemen aan zorgvuldig voorbereide toernooien. Zijn woorden van aanmoediging voor jeugdige betrokkenheid en constructieve suggesties voor verdere ontwikkeling benadrukken zijn wens om de sport padel te zien gedijen in het land. Met individuen zoals Loïc die de groei van padel stimuleren, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor deze opwindende racketsport.

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini: Van Roland Garros tot Wimbledon Finale
Spannende competitiestart in Genoa
Jannik Sinner ondervindt gezondheidsproblemen na Wimbledon-nederlaag tegen Medvedev
Delfi Brea en Bea Gonzalez: Uitdagingen in Padel Toernooien
Epic Comeback for Belasteguin and Tello in Malaga PXNUMX