Kei Nishikori keert terug naar de ATP Tour met een knal

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Kei Nishikori is teruggekeerd naar de ATP Tour met een knal, waarbij de voormalige nummer 4 zijn eerste ATP Tour-wedstrijd sinds oktober 2021 heeft gewonnen, ondanks dat hij overwoog om met pensioen te gaan tijdens zijn afwezigheid van de sport. Nishikori bracht 2022 aan de zijlijn door na een heupoperatie en zou begin dit jaar terugkeren. Echter, na een enkelblessure te hebben opgelopen, werd zijn comeback vertraagd en onthulde de 33-jarige dat hij ‘bijna’ met pensioen ging. “Na acht of negen maanden revalidatie na de heupoperatie was ik bijna klaar om terug te komen toen ik mijn enkel verzwikte. Het bleek gecompliceerd en veel erger dan wat ik aanvankelijk zag. Dat zette me nog eens vier of vijf maanden terug,” legde Nishikori uit. Hij vervolgde: “Eén of twee keer dacht ik bijna aan stoppen. Het was mentaal schokkend om zo dichtbij te zijn en dan een tweede blessure te krijgen. Ik wist niet zeker of ik daarvan kon herstellen. Dat was de moeilijkste tijd.” De Japanse ster maakte eindelijk zijn rentree in juni van dit jaar op het ATP Challenger-evenement in Palmas Del Mar, Puerto Rico, en won uiteindelijk de titel. Hij speelde daarna nog twee toernooien op dat niveau, maar kon zijn succes in Puerto Rico niet evenaren. In zijn eerste wedstrijd op het hoofdtoernooi van de ATP Tour versloeg Nishikori Jordan Thompson met 7-6(5) 7-6(5) op het ATP 250-evenement in Atlanta. Nishikori onthulde hoeveel de overwinning voor hem betekende: “Het was erg emotioneel na alles wat het kostte om terug te komen. Ik ben gewoon zo blij dat ik hier weer kan spelen. Ik heb geen enkele druk en kan vrijuit spelen. Ik heb gewoon plezier op de baan. En ik kijk ernaar uit om weer tegen de toppers te spelen. “Ik heb een goed team om me heen gehad en ik ben erg dankbaar dat Max [Mirnyi] en Michael [Chang] me bleven aanmoedigen. Ze geloven nog steeds in mij en ik geloof er ook in.” Nu Nishikori officieel is teruggekeerd, kijkt hij uit naar mogelijke ontmoetingen met spelers als Carlos Alcaraz, Holger Rune en Jannik Sinner. “Eén ding waar ik de kans op hoop te krijgen, is om op een gegeven moment tegen deze geweldige jonge spelers zoals Alcaraz, Rune en Sinner te spelen,” zei Nishikori. “Dat is een deel van mijn motivatie om nog een paar jaar te blijven spelen. Ik denk niet dat we ooit iemand hebben gezien zoals Alcaraz. Hij lijkt op Rafa [Nadal], maar hij is sneller. Goede verdediging, ongelooflijke forehand en hij heeft ook een goede backhand.” Nishikori zal morgen zijn comeback voortzetten wanneer hij zijn tweede ronde wedstrijd speelt tegen de 18-jarige Juncheng Shang, ter voorbereiding op de US Open. Terwijl Nishikori zijn comeback voortzet, wilden wij bij Tennishead terugblikken op enkele van zijn prestaties in zijn gevestigde carrière: Hoogste ranking: Nr. 4 ATP-titels: 12 (2008 – Delray Beach, 2012 – Tokyo, 2013 – Memphis, 2014 – Memphis, Barcelona, Kuala Lumpur, Tokyo, 2015 – Memphis, Barcelona, Washington, 2016 – Memphis, 2019 – Brisbane) Beste resultaat op een Grand Slam: Finale (US Open 2014) Olympische medailles: 1 (Brons – Rio de Janeiro 2016) Beste resultaat bij de ATP Finals: Halve finale (2014 en 2016)

Products You May Like

Articles You May Like

Successvolle Padel-Armstoel Toernooi bij Billy-Berclau
Quentin Ayuso: Een Rijzende Ster in de Padel Wereld
De opkomst van Padel op het eiland Reunion
Andrey Rublev streeft naar een 16e carrièretitel en hoopt door te breken in Grand Slam kwartfinales
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd