Justin Lopes: Een veteraan in de wereld van padel in Frankrijk

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Als het gaat om de sport padel, wordt Justin Lopes in Frankrijk beschouwd als een “oude rot”. Hij begon zijn reis in 2015 en heeft de groei en evolutie van padel van dichtbij meegemaakt. Terugkijkend op zijn ervaring erkent Lopes dat hij vaak als een “oude man” wordt bestempeld, maar hij accepteert deze titel met nederigheid. Ondanks dat hij niet meer droomt van spelen voor het Franse team, vindt hij vreugde in het concurreren tegen topkoppels en zijn waarde op de baan bewijzen.

Lopes erkent dat het niveau van padel in Frankrijk in de loop der jaren aanzienlijk is gestegen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien steeds meer jonge spelers de sport omarmen. Bovendien heeft de verspreiding van trainingsfaciliteiten en padelbanen in het hele land bijgedragen aan de populariteit van de sport. Deze groei heeft echter ook consequenties. Lopes erkent dat deelnemen aan een toernooi nu betekent dat je het risico loopt in de eerste ronde te worden uitgeschakeld, waarbij de felle concurrentie binnen de padelgemeenschap wordt benadrukt.

Een reis vol overwinningen en uitdagingen

Terugkijkend vindt Lopes dat hij en zijn voormalige partner, François Authier, een jaar geleden een plek in het Franse team verdienden. Ondanks hun indrukwekkende prestaties maakte de coach andere keuzes. Hoewel hij teleurgesteld was, accepteert Lopes de genomen beslissingen en is hij dankbaar voor de mogelijkheid die hij en Authier hadden om hun land te vertegenwoordigen. Ze behaalden opmerkelijke overwinningen, waaronder het verslaan van een aantal van de beste Franse koppels. Een gedenkwaardige ervaring was hun deelname aan het Europees Kampioenschap in Rome, dat Lopes beschrijft als een groot avontuur.

Met de beslissing van Authier om hun samenwerking te beëindigen en een nieuwe teamgenoot te zoeken, speelt Lopes nu samen met Jérôme Ferrandez. Lopes beschrijft zijn nieuwe partner als zeer gemotiveerd en gelooft dat hun samenwerking vruchtbaar zal zijn. Ze hebben zich al gekwalificeerd voor het Franse kampioenschap en kijken reikhalzend uit naar hun volgende P1000-toernooi, met als doel plezier te hebben op de baan.

Een oogverblindend avontuur in Madrid

Misschien wel een van de meest waanzinnige ervaringen in Lopes’ padelreis was zijn verblijf van zes maanden in Madrid. Het trainen met topspelers en het observeren van professionals was een eyeopener voor hem. Het bood waardevolle inzichten in de sport en hielp hem zijn vaardigheden te verbeteren.

Terwijl Lopes gepassioneerd is over de sport, uit hij zijn frustratie met mensen die regels en voorschriften boven de essentie van padel stellen – plezier en genot. Hij gelooft dat hoewel regels essentieel zijn, er ook ruimte is voor aanpassingsvermogen en intelligentie op de baan. Lopes herinnert ons eraan dat padel in de eerste plaats een spel is en dat de opwinding en het plezier die het brengt niet overschaduwd moeten worden door onnodige strengheid.

Naarmate padel blijft groeien in Frankrijk, verwacht Lopes verdere ontwikkeling en verbeteringen binnen de sport. Met een toenemend aantal spelers en trainingsfaciliteiten ziet de toekomst er rooskleurig uit. Lopes, samen met zijn mede-padelenthousiastelingen, is enthousiast om deel uit te maken van deze reis en hoopt een positieve en blijvende impact op de sport die hij liefheeft achter te laten.

Justin Lopes’ perspectief op de evolutie van padel in Frankrijk biedt waardevolle inzichten in de groei en uitdagingen van de sport. Als doorgewinterde speler heeft hij de toename in concurrentie en de veranderende dynamiek binnen de padelgemeenschap waargenomen. Desondanks blijft Lopes gepassioneerd over het spel en streeft hij ernaar anderen te inspireren om de geest van padel te omarmen – een sport die draait om plezier, kameraadschap en het nastreven van plezier op de baan.

Products You May Like

Articles You May Like

The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent