Jon Sanz: Een Opmerkelijke Padelspeler met een Opmerkelijke Reis

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Bij de recente Greenweez Paris Major 2023 hadden we het voorrecht om de opmerkelijke Jon Sanz te interviewen. In een openhartig gesprek met Padel Magazine deelde deze inwoner van Pamplona zijn reis in de wereld van padel, zijn vruchtbare partnerschap met de nummer 1 van de wereld, Alejandro Galan, en zijn huidige band met zijn teamgenoot Jorge “Coki” Nieto.

Als kind ontdekte Sanz de sport padel door zijn ouders. Op de jonge leeftijd van 10 jaar, terwijl hij voetbal najoeg, ontdekte hij zijn uitzonderlijke vaardigheden in padel. Aangemoedigd door de bevestiging van zijn vader dat hij potentieel had, begon Sanz meer tijd te besteden aan training en deelname aan competities. Zijn passie voor de sport groeide en hij koesterde een diepgeworteld verlangen om een professionele speler te worden.

Partnerschappen en Groei

Volgens Sanz kan succes in de sport niet voorspeld worden. Er is geen specifiek moment waarop men beseft dat ze het in zich hebben om uit te blinken. Verbetering komt voort uit consistent hard werken en toewijding. Sanz erkende dat zijn groei als speler hem ontglipte tot de leeftijd van 18, toen hij begon te spelen op het professionele circuit en de overwinning proefde.

Partnerschappen speelden een belangrijke rol in Sanz’s carrièreverloop. In verschillende fasen werkte hij samen met verschillende spelers – een veelvoorkomende praktijk destijds. Ondanks af en toe frustraties en boosheid die hij op zichzelf uitte op het veld, beweert Sanz dat hij geen moeilijke partner is. In feite gelooft hij dat zijn intense emoties voortkomen uit zijn vermogen om zijn energie te kanaliseren en op zijn best te presteren.

Samenwerking met Alejandro Galan

Het spelen naast Alejandro Galan, de nummer 1 van de wereld, had een diepgaande invloed op de ontwikkeling van Sanz. De ervaring bracht onschatbare lessen en zelfvertrouwen met zich mee, waardoor ze samen overwinningen konden behalen. Sanz beschouwt zijn partnerschap met Galan als een keerpunt dat hem naar nieuwe hoogten heeft gestuwd.

Jon Sanz vond overeenkomsten in speelstijl met zijn huidige teamgenoot, Jorge “Coki” Nieto. Beiden bezitten sterke fysieke vermogens en tonen grote wendbaarheid op het veld. Sanz geeft toe dat hij al op jonge leeftijd bewonderaar was van Coki’s spel, waardoor hun samenwerking natuurlijk aanvoelt. Hun partnerschap stelt Sanz in staat om met vrijheid te spelen, aangezien de briljante verdedigende vaardigheden van Coki de druk verlichten en hem in staat stellen zijn slagen los te laten.

Toekomstperspectief

Sanz erkent het potentieel van hun partnerschap, maar blijft realistisch over hun kansen om het nummer 1-team te worden. De hedendaagse padelscene kent verschillende zeer getalenteerde duo’s, waardoor hun aspiratie een uitdagende prestatie is. Sanz ziet echter ruimte voor verbetering, met name in zijn mentale spel. Het verbeteren van zijn besluitvormingsvermogen en het benutten van cruciale momenten op het veld zijn vaardigheden die in het bezit zijn van spelers met een hoge ranking, en hij streeft ernaar deze aspecten van zijn spel te verfijnen.

Sanz ziet de huidige tijd als gekenmerkt door een verhoogd prijzengeld, een groter aantal toernooien en verhoogde stress onder spelers als gevolg van meer tijd samen. Hij suggereert dat deze factoren bijdragen aan korter durende partnerschappen in vergelijking met eerdere tijden.

Vooruitkijkend geeft Sanz de wens uit om samen met Coki te blijven spelen in het komende seizoen en daarna. Hij staat echter open voor de mogelijkheid om weer samen te werken met Galan als de kans zich voordoet. Zijn eerlijkheid weerspiegelt zijn toewijding om weloverwogen beslissingen te nemen die zijn toekomst in de wereld van padel vorm zullen geven.

De reis van Jon Sanz in padel belichaamt de kracht van passie, doorzettingsvermogen en kansen. Van bescheiden begin tot het gezelschap van enkele van de beste spelers ter wereld, is Sanz uitgegroeid tot een fenomeen in de sport. Naarmate zijn carrière zich ontwikkelt, zal het fascinerend zijn om te zien welke hoogten hij zal bereiken en welke impact hij zal blijven hebben op de spannende wereld van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
De opkomst van Padel op het eiland Reunion
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis