John Isner kondigt zijn afscheid aan van het professionele tennis

ATP, Tennis Nieuws, US Open

John Isner, een imposante figuur in de wereld van het tennis met een carrière van 17 jaar, heeft de moeilijke beslissing genomen om met pensioen te gaan van de professionele circuit. De Amerikaanse tennisser, die indruk maakt met zijn lengte van 6’10”, deelde het nieuws via sociale media en uitte zijn trots over zijn prestaties. Isner onthulde dat hij uitgebreid had nagedacht voordat hij tot dit cruciale moment in zijn leven kwam. Terugkijkend op zijn reis erkende Isner het onvoorspelbare pad dat hem heeft geleid naar waar hij nu is. Toen hij in 2007 de Universiteit van Georgia verliet, had hij nooit kunnen bedenken welke opmerkelijke carrière hem te wachten stond op de ATP Tour. Nu, na talloze jaren van zware training en intense competitie, kan Isner genieten van de glorie van wat hij heeft bereikt.

Gedurende zijn illustere carrière heeft Isner zijn naam vereeuwigd in de annalen van de tennisgeschiedenis. Lang en imposant, zowel figuurlijk als letterlijk, houdt hij het record voor de meeste aces in de ATP-geschiedenis, een verbazingwekkende 14.411. Een wedstrijd in het bijzonder zal voor altijd in het geheugen van fans gegrift blijven staan: een strijd van 11 uur en 5 minuten tegen Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010, waarin Isner als winnaar tevoorschijn kwam met een score van 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68. Zijn vastberadenheid en veerkracht waren duidelijk zichtbaar, met een verbijsterende 113 aces tijdens de wedstrijd.

Isner’s ongelooflijke uithoudingsvermogen heeft een belangrijke rol gespeeld in het hervormen van de regels van het spel. Zijn marathonwedstrijden hebben ervoor gezorgd dat grote toernooien besloten hebben om een tiebreak in te voeren in de laatste set, waardoor het niet meer mogelijk is dat wedstrijden van dergelijke omvang opnieuw plaatsvinden. Met zijn afscheid zegt de sport vaarwel tegen een tijdperk dat gekenmerkt werd door deze epische duels.

Isner’s laatste toernooi zal plaatsvinden op Amerikaanse bodem tijdens de US Open, dat begint op 28 augustus. Terwijl hij voor de laatste keer zijn tenniskleding aantrekt, zullen toeschouwers terugdenken aan de onoverwinnelijke geest en kolossale services die van Isner een indrukwekkende kracht op de baan maakten. Hoewel zijn nalatenschap misschien verbonden zal zijn met zijn iconische wedstrijden, is het cruciaal om de talloze overwinningen tegen enkele van de beste spelers aller tijden, waaronder Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic, te erkennen.

Bij het afscheid nemen van deze tennisgrootheid reflecteren we op zijn vele prestaties. Isner bereikte een carrièrehoogtepunt van nummer 8 op de wereldranglijst en behaalde onderweg 16 ATP-titels. In 2018 veroverde hij zijn enige Masters 1000-titel op het Miami Open. Zijn beste prestatie in een Grand Slam-toernooi was op Wimbledon in datzelfde jaar, waar hij de halve finales bereikte en het publiek betoverde met zijn krachtige aanwezigheid en onwankelbare vastberadenheid.

Terwijl het doek valt voor de opmerkelijke carrière van John Isner, toont de tenniswereld zijn dankbaarheid voor de ontelbare herinneringen die hij heeft gegeven. Zijn impact op de sport zal nog jarenlang doorklinken en een blijvende erfenis achterlaten van een speler die alle verwachtingen heeft getrotseerd, records heeft verbroken en voor altijd zijn naam in de tennisgeschiedenis heeft gegraveerd.

Products You May Like

Articles You May Like

Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Andy Murray ends losing streak with victory at Qatar Open
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!