Jérémy Scatena blikt terug op het Mendoza Premier Padel P1-toernooi

Interviews, Padel Internationaal, Padel Nieuws, Premier Padel

Jérémy Scatena nam recentelijk deel aan het Mendoza Premier Padel P1-toernooi samen met Toni Bueno. Hoewel ze in de eerste ronde werden verslagen door Chozas / Cepero, uitte Scatena zijn plezier om deel te nemen aan zo’n hoogwaardig toernooi. Hij feliciteerde Premier Padel met het organiseren van opmerkelijke evenementen. Ondanks het verlies, geloofde Scatena dat hij een van de beste prestaties van zijn carrière had geleverd, vooral in de eerste set. Hij was licht gefrustreerd over enkele inconsistenties van zijn partner Toni, die Chozas en Cepero handig wisten uit te buiten. Desondanks was Scatena van mening dat de wedstrijd uiteindelijk verloren werd in de eerste set en door enkele gemiste kansen op cruciale momenten.

Een ongeëvenaarde ervaring

Voor Scatena is spelen in een vol stadion een ongeëvenaarde ervaring. Hij waardeerde de overweldigende steun van het publiek, en begreep dat Chozas het thuisvoordeel had. Desondanks waren de sfeer positief en waren de toeschouwers geweldig. Ondanks de nederlaag benadrukte Scatena het geluk dat hij voelde bij het spelen van zulke intense wedstrijden. Hij bekende dat dit het soort wedstrijden waren waar hij naar zocht aan het einde van zijn carrière. Terugkijkend op zijn algehele prestaties beschouwde Scatena deze wedstrijd als een van zijn succesvolste, ook al eindigde het in een nederlaag. Desalniettemin beschouwt hij zijn wedstrijd tegen Muñoz / Blanco in de Barcelona Challenger van 2018 nog steeds als zijn meest waanzinnige, waar hij alles gaf tegen twee spelers die in de top 50 van de wereld staan.

Uitdagingen voor buitenlandse spelers

Scatena erkende dat padel spelen als buitenlander gepaard gaat met zijn eigen uitdagingen, met name in de Hispano-Argentijnse atmosfeer. Hij benadrukte dat op een gelijkwaardig niveau een Spaanse speler er de voorkeur aan zou geven om met een landgenoot te spelen in plaats van met een buitenlandse speler. Zelden zou bijvoorbeeld een Fransman samenwerken met een beter geklasseerde speler. Buitenlandse spelers moeten hun best doen op het professionele circuit, en succes behalen vereist meer inspanning. Scatena bracht deze observaties naar voren zonder enig gevoel van slachtofferschap.

Scatena onthulde zijn komende plannen om deel te nemen aan het Roland-Garros toernooi, met een mogelijk FIP-evenement ervoor, afhankelijk van zijn partners. Hij noemde het spelen naast Nuno Gomez, een vechter op de baan net als hijzelf. Scatena sprak vervolgens over de wijdverspreide klacht onder spelers over de omstandigheden van de sport. Terwijl de populariteit van padel stijgt, uitte hij zijn dankbaarheid aan de FIP en Premier Padel voor het organiseren van 24 ongelooflijke toernooien in 2024. Deze toernooien, waaronder die plaatsvinden in Roland-Garros, Rome en Argentinië, hebben de omstandigheden voor spelers aanzienlijk verbeterd in slechts een jaar tijd.

Het interview met Jérémy Scatena geeft inzicht in zijn recente wedstrijdervaring en de uitdagingen waarmee buitenlandse spelers te maken krijgen in de wereld van padel. Ondanks de nederlaag liet Scatena een van zijn beste prestaties zien en koesterde hij de kans om deel te nemen aan een toptoernooi. Hij benadrukte het belang van spelen in volle stadions en legde zijn passie voor intense wedstrijden uit. Scatena belichtte ook de obstakels waar buitenlandse spelers tegenaan lopen bij het vestigen van zichzelf in de Hispano-Argentijnse atmosfeer van padel. Niettemin blijft hij optimistisch over toekomstige wedstrijden en erkent hij de significante verbeteringen in de spelersomstandigheden die worden gefaciliteerd door de FIP en Premier Padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Het Verhitte Debat tussen Nick Kyrgios en Boris Becker
Holger Rune’s Opkomst en de Impact van Boris Becker als Zijn Coach
Pierre Vincent en Arthur Hugounenq verbluffen bij het FIP RISE Bourg-en-Bresse toernooi
Hatem Ben Arfa: Passie voor Padel
Rafael Nadal’s indrukwekkende carrière en naderende pensioen