Jérémy Ritz’s terugkeer naar het P2000 4Padel Strasbourg toernooi

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat Jérémy Ritz voor het laatst te zien was op de hellingen van een P2000-toernooi. De laatste keer dat we getuige waren van zijn vaardigheden was twee jaar geleden tijdens het Padel Skyline-evenement in Parijs. Sindsdien is de voormalige Franse teamspeler enigszins afwezig geweest in de Franse padelwereld. Zijn naam is echter recentelijk weer opgedoken in enkele P500- of P1000-toernooien.

Hoewel zijn terugkeer naar de competitie in het P2000 4Padel Strasbourg toernooi misschien niet erg ambitieus lijkt, opende Ritz tijdens een interview met Padel Magazine over zijn reis. Zijn anekdotes en openhartige gesprekken met Thomas Mitjana werpen licht op zijn ervaringen en huidige mentaliteit.

Terugkijkend op zijn terugkeer naar het veld, meldde Ritz dat Thomas Mitjana hem had uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. Ze hadden al lang gepland om samen te spelen, een belofte die ze eindelijk nakwamen. Ritz uitte zijn enthousiasme over deze kans, vooral omdat hun eerdere plan om samen te spelen in Parijs niet doorging. Ondanks de mogelijke wrok van Mitjana vanwege de afstandelijke locatie van Ritz, hoopt de voormalige nummer 6 van Frankrijk op een positieve uitkomst. Hij kijkt reikhalzend uit naar het feit dat Mitjana in goede vorm is voor het toernooi.

Tijdens het interview onthulde Ritz dat hij twee keer was geselecteerd voor het Franse team. Hij besloot echter uiteindelijk om niet deel te nemen aan de selectie van de achtste speler voor Paraguay. De geringe kans op spelen en een gebrek aan interesse in de ervaring leidden tot deze beslissing. Ritz benadrukte zijn plezier in het spelen van padel, vooral met zijn vrienden. Met name Mitjana is iemand die Ritz hoog in het vaandel heeft en graag samen speelt. Hij gaf toe dat de senior+ selectie hem meerdere keren was genoemd sinds zijn aankomst, maar hij had er geen interesse in.

Hoewel hij erkent dat er nu spelers zijn die professioneel zijn geworden en op een hoger niveau presteren, gelooft Ritz dat het algemene padellandschap competitiever is geworden zonder noodzakelijkerwijs revolutionair te zijn. Ritz erkende enkele opkomende spelers, waaronder Dylan, Julien, Man en Phil, die buitengewoon goed lijken te spelen in Spanje. Ritz gaf echter toe dat hij persoonlijk niet tegen deze individuen heeft gespeeld. Hoewel hij het huidige speelniveau niet als revolutionair beschouwt vergeleken met 2-3 jaar geleden, merkte Ritz op dat de algehele kwaliteit is verbeterd. Ritz gelooft dat met de tijd de vaardigheden van jongere spelers gestaag zullen verbeteren. Hij wees op Strasbourg als een voorbeeld van de groei van de sport en merkte op dat het aantal padelbanen de afgelopen vier jaar aanzienlijk is toegenomen. Ritz uitte echter zijn zorgen over het rankingsysteem en benadrukte de noodzaak om spelers die goed presteren in toernooien te belonen.

Hoewel Ritz altijd gefascineerd is geweest door padel, nam hij een pauze van de sport om andere ondernemingen te verkennen. Hoewel hij niet actief nadenkt over het openen van een nieuwe club, staat Ritz open voor de mogelijkheid als de juiste kans zich voordoet in de komende jaren. Hij verklaarde echter dat hij niet langer excessief wil werken tijdens avonden en weekenden, zoals hij eerder deed toen hij jonger was. Daarom zou Ritz alleen overwegen om terug te keren naar zo’n levensstijl als hij een werkomgeving vindt die hem in staat stelt zijn huidige manier van leven te behouden.

Jérémy Ritz’s terugkeer naar het P2000 4Padel Strasbourg-toernooi markeert een belangrijk moment in zijn reis binnen de wereld van padel. Zijn inzichten en reflecties werpen licht op zijn ervaringen, keuzes en perspectief op de evoluerende sport. Hoewel Ritz misschien niet dezelfde ambitie heeft als vroeger, brengt zijn aanwezigheid op de baan een schat aan kennis en vaardigheid met zich mee. Terwijl de padelscene blijft groeien en zich ontwikkelen, dient Ritz’s terugkeer als een herinnering aan de blijvende aantrekkingskracht van de sport en de mogelijkheden voor nieuwe kansen.

Products You May Like

Articles You May Like

Opkomst van Bourg-en-Bresse – Franse Tennisspelers op zoek naar goede prestaties
Een onverwachte aardbeving in het World Padel Tour-toernooi in Mexico
ATP Next Gen Finals vindt plaats in Saudi-Arabië
Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel
Novak Djokovic bekritiseert gedrag van supporters tijdens Davis Cup-wedstrijd tegen Groot-Brittannië