Jannik Sinner richt zich op het gravelseizoen na Miami Open triomf

ATP, Jannik Sinner, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Jannik Sinner nadert wereldnummer 1 Novak Djokovic in de ATP-ranking, maar de Italiaan lijkt zich te richten op het gravelseizoen na zijn overwinning op de Miami Open. Sinner bereikte gisteren een carrièrehoogtepunt van nummer 2, nadat hij Grigor Dimitrov in de Miami finale versloeg. Als gevolg daarvan werd de 22-jarige in zijn persconferentie gevraagd naar de mogelijkheid om de nummer 1 van de wereld te worden, waarop hij antwoordde: “Nu ben ik nummer 2 en ik ben erg blij om daar te komen. Ik werk altijd om de beste versie van mezelf te zijn om beter te worden op de baan en mogelijk ook als persoon. Als dit allemaal op een dag betekent dat ik wereldnummer 1 ben, dan zal ik blij zijn. Laten we het stap voor stap nemen. Mijn belangrijkste doel is Roland Garros, alles zal worden gedaan met als doel om daar in de beste conditie te komen.”

Sinner staat momenteel 1.015 punten achter Djokovic in de ATP-ranking, met veel punten te behalen gedurende het gravelseizoen. Ondanks dat hij in 2020 de kwartfinale van Roland Garros bereikte, is gravel over het algemeen het slechtst presterende oppervlak van Sinner, maar hij heeft zijn intentie uitgesproken om beter te presteren dan vorig jaar. “Ja, allereerst heb je niet zoveel tijd om je aan te passen, want Monaco, ik denk dat we donderdag voor het eerst beginnen met trainen. Dus niet eens een week om te wennen aan het gravel,” legde Sinner uit. “Er zijn meestal wat vreemde resultaten in Monaco, dus laten we kijken wat er dit jaar komt. Het belangrijkste doel is zeker Roland Garros, maar proberen langzaam in dit toernooi te komen en proberen het op de best mogelijke manier te spelen. Voordat ik Rome heb, is dat voor mij vooral een heel belangrijk toernooi. Weet je, spelen voor het thuispubliek, dat is altijd geweldig.”

De winnaar van de Australian Open voegde toe: “En dat is het. Nee, ik ben erg ontspannen. Ik heb het gevoel dat ik veel heb geleerd van vorig jaar wat ik beter kan doen. Fysiek ben ik in een andere vorm dan vorig jaar, wat op gravel erg belangrijk is. Dan zullen we wel zien hoe het gaat.” Sinner zal zijn gravelseizoen volgende week beginnen bij de Monte Carlo Masters, in dezelfde stad waar hij daadwerkelijk is gevestigd en vorig jaar de halve finale bereikte.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray werkt aan herstel van enkelbandletsel
Simon Boissé bereidt zich voor om de Franse Senior Plus team te leiden op het wereldkampioenschap
Casper Ruud streeft naar meer succes op klei
Iga Swiatek: Reflections on being World No.1
Holger Rune kritiseert ATP Tour na uitschakeling in Monte Carlo Masters