Interview met Yoann Chartron over de Betclic Remontada Padel

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

Het droom van spelen aan de voet van de Eiffeltoren is uitgekomen met deze eerste editie van de Betclic Remontada Padel. Babolat vertegenwoordigd door Yoann Chartron, die 4PADEL bij dit uitzonderlijke evenement begeleidt, geeft ons een interview achter de schermen van het project, het nieuws voor 2025 inclusief een passage over Juan Lebron, de staat van de markt…

Deze samenwerking komt voort uit een wens om een echt feest van padel te creëren. Na alle kwalificatierondes die plaatsvonden in de regio’s, wilden we de finaleronde in Parijs doen, voor de Eiffeltoren voor alle winnaars van de eerdere rondes. En dit zal volgend jaar doorgaan. Voor de tweede editie is het doel om hier terug te komen en opnieuw iets geweldigs te doen. De remontada is een recreatief toernooi, onofficieel en erg leuk, met jokers en weddenschappen.

In Frankrijk zijn er nog steeds zeer weinig jongeren, junioren die padel spelen. Dat begint langzaam te groeien en om jongeren padel te laten spelen, moeten de centra trainingen aanbieden. En dat is wat 4PADEL doet in al haar centra en wij als Babolat, expert in padel, bieden producten en educatie met ons volledige netwerk van coaches en spelers.

De padelmarkt groeit enorm: eind 2023 was het 17% van onze omzet, voor het eerst gaat padel voor op badminton (13%)! We zijn nog steeds op 70% voor tennis. Er wordt geschat dat padel zal groeien en zal stijgen tot ongeveer 30%. Het Lebron-assortiment komt uit aan het einde van het jaar, dit is groot nieuws. Het duurt twee of drie jaar om een collectie uit te brengen. De nieuwe producten zullen worden vrijgegeven in januari 2025. Met de Lebron Viper: je raakt de bal en het maakt een directe par 3, de racket doet het voor jou! Het is niet een racket voor iedereen, eerder voor ervaren spelers die een zeer veeleisend racket onder de knie weten te krijgen. Juan LeBron is een speler die de emoties bij iedereen teweegbrengt, hij brengt zijn sport tot leven zoals geen enkele andere speler. De padel groeit enorm en is een verrassende sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Het Gras Court-seizoen van 2022
Nieuwe Spelers Vertegenwoordigen Frankrijk bij het Europese Kampioenschap Padel 2024
Andy Murray geeft aan waar hij waarschijnlijk zijn carrière zal beëindigen
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel