Iga Swiatek wint haar vierde titel op Roland Garros

Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek heeft haar vierde titel op Roland Garros veroverd, en is daarmee de jongste vrouwelijke enkelspeler in het Open Era die deze prestatie heeft behaald. Swiatek versloeg Jasmine Paolini met 6-2 6-1 in de finale en verlengde daarmee haar winnende reeks op het Parijse toernooi tot 21 wedstrijden.

Hoewel Swiatek moest terugkomen van een 5-2 achterstand en een matchpoint moest redden tegen Naomi Osaka in de tweede ronde, wist ze uiteindelijk het toernooi te winnen. In haar post-match speech bedankte ze haar team en familie voor hun steun en geloof in haar.

Met het winnen van haar vijfde Grand Slam-titel heeft Swiatek zich officieel gekwalificeerd voor de WTA Finals in Riyad, Saoedi-Arabië, aan het einde van het seizoen. Het lijkt moeilijk voor te stellen dat iemand de komende jaren dichtbij Swiatek komt op dit toernooi, wat de zeven Roland Garros-titels van Chris Evert in gevaar kan brengen.

Haar record op Roland Garros

Na het winnen van haar vierde Roland Garros-titel, heeft Iga Swiatek Serena Williams ingehaald en staat gelijk met Justine Henin. Haar ongelooflijke record op het graveltoernooi wordt in detail beschreven door Tennishead:
– Titels: 4 (2020, 2022, 2023 & 2024)
– Win-verliesrecord: 35-2 (95%)
– Enige verliezen op Roland Garros: Simona Halep (2019) en Maria Sakkari (2021).

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende start van de Premier Padel Italy Major
Spannende halve finales van het Bordeaux P2-toernooi
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld