Iga Swiatek verliest van Ekaterina Alexandrova in de vierde ronde van de Miami Open

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek heeft haar acht opeenvolgende wedstrijden verloren en verloor van Ekaterina Alexandrova in de vierde ronde van de Miami Open. Swiatek werd verslagen door de Russische, met 4-6 2-6, waarmee er een einde kwam aan de poging van de nummer 1 van de wereld om de sunshine double voor de tweede keer te voltooien. De Poolse reflecteerde op haar tweede nederlaag van het seizoen in opeenvolgende sets, “Teleurgesteld, zeker, want ik dacht dat ik hier in Miami beter zou spelen. Ze speelde een geweldige wedstrijd en was zeker de betere speler vandaag. Haar service, ik had moeite met lezen. Ik raakte een beetje gespannen toen ik niet goed kon retourneren.”

Swiatek voegde eraan toe, “Ik voelde dat ik niet op een natuurlijke manier kon spelen, maar het is niet zo dat ik me altijd comfortabel voel op de baan. Ik dacht dat ik daar doorheen zou kunnen werken.” Het was de eerste keer dat Swiatek geen servicebreak had in een WTA 1000-toernooi sinds ze tegen Ons Jabeur speelde in Cincinnati in 2021. Swiateks tegenstander, Alexandrova, sprak na de wedstrijd over de grootste overwinning uit haar carrière, “We hebben al een paar keer tegen elkaar gespeeld en soms was het in drie sets. Ik denk dat ik soms heel dichtbij was, maar toch ver weg.”

De nummer 16 van de wereld ging verder, “Winnen tegen haar voelt natuurlijk geweldig. Ik weet niet zeker of het een verrassing is of niet, maar ik heb gewoon hard gewerkt op de baan, en dat heeft zich uitbetaald.” Alexandrova zal morgen tegen de vijfde geplaatste Jessica Pegula spelen, in een poging om de tweede halve finale van een WTA 1000-toernooi in haar carrière te bereiken. Swiatek zal daarentegen een paar weken vrij hebben, voordat ze het Billie Jean King Cup Kwalificatietoernooi van Polen tegen Zwitserland speelt tussen 12 en 13 april. De 22-jarige zal vervolgens haar gravelcourtseizoen starten op het WTA 500-toernooi in Stuttgart, waar Swiatek de titel in de afgelopen twee jaar heeft veroverd.

Van binnen de baseline… Iga Swiatek werd gisteravond volledig overklast door Ekaterina Alexandrova, iets dat ze openlijk heeft toegegeven. Afgezien van de overwinning op Camila Giorgi, leek het erop dat Swiatek nooit echt haar vorm heeft gevonden in Miami en er waren waarschuwingssignalen in haar overwinning in drie sets op Linda Noskova. Dit heeft ervoor gezorgd dat de loting nu zonder een van de top drie geplaatste spelers zit, waardoor er een goede kans open ligt voor de laatste acht spelers.

Products You May Like

Articles You May Like

Holger Rune kritiseert ATP Tour na uitschakeling in Monte Carlo Masters
Rafael Nadal’s Triumphant Return to Clay Courts
Novak Djokovic bereikt kwartfinale van de Monte Carlo Masters en vestigt opnieuw een record
Mikael Ymer maakt een U-bocht en keert terug naar professioneel tennis na schorsing
Gemma Triay: Reflecties op nieuwe partners en benadering in Premier Padel