Iga Swiatek op zoek naar tweede Sunshine Double in Miami Open

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek is op zoek om slechts de tweede vrouw in de geschiedenis te worden die meerdere keren de Sunshine Double voltooit in het enkelspel, maar de Poolse voelt niet meer de behoefte om ‘iets te bewijzen’. Swiatek verloor slechts 21 games om haar tweede titel in Indian Wells vorige week te claimen, nadat ze de Sunshine Double in 2022 had voltooid.

Als Swiatek erin slaagt om een tweede Sunshine Double te voltooien, zou ze zich voegen bij Novak Djokovic (4), Roger Federer (3) en Steffi Graf (2) als de enige spelers die dit in meerdere jaren hebben bereikt.

Swiatek wil niet praten over ‘als’, zei ze, “Ik voel niet dat we over als moeten praten. Ik zal alles stap voor stap doen, zoals gewoonlijk. Het is niet nodig voor mij om al na te denken over het winnen van de trofee, want ik heb hier nog niet eens getraind.”

Swiatek zal later vandaag haar Miami Open-campagne beginnen wanneer ze het opneemt tegen Camila Giorgi. Beide spelers hebben elk een overwinning behaald in hun onderlinge duels. Camila Giorgi zal een lastige tegenstander zijn voor Swiatek vanwege haar onvoorspelbare en krachtige aard, maar het zou een goede openingswedstrijd moeten zijn voor de Pool.

Kortom, Iga Swiatek blijft geschiedenis schrijven in het vrouwentennis en haar succes op zo’n jonge leeftijd is bewonderenswaardig.

Products You May Like

Articles You May Like

Spanning stijgt voor de Madrid Open 2024
Rafael Nadal’s Early Exit from the Barcelona Open: A Lesson in Resilience
French team secures semi-final spot in 2024 Senior Plus Worlds
Emma Raducanu: Triumph in Stuttgart
De Madrid Open 2022