Iga Swiatek bereikt haar derde opeenvolgende Roland Garros-finale

ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek heeft haar derde opeenvolgende Roland Garros-finale bereikt, waarin ze reageerde op vergelijkingen met de recordhouder van 14 keer, Rafael Nadal. Swiatek versloeg Coco Gauff met 6-2 6-4, terwijl ze nu hoopt haar vierde Roland Garros-titel in de afgelopen vijf jaar te winnen. Hoewel het een overwinning in twee sets was voor Swiatek, moest ze wel terugkomen van een achterstand in de tweede set en sprak ze over de wedstrijd in haar interview op de baan.

“Ik denk dat ze [Gauff] veel vooruitgang boekt. Je kunt dat zien aan haar resultaten. US Open van vorig jaar liet zeker zien dat ze sterk is,” zei Swiatek. “Ik denk dat op deze leeftijd, het duidelijk is dat ze zal groeien, dus het is geweldig om te zien dat ze alles om haar heen zo goed aanpakt – ik weet zeker dat we nog veel intense wedstrijden op het hoogste niveau zullen hebben, omdat Coco een van de meest consistente spelers is daar.”

Bij 23 jaar zal Swiatek morgen strijden voor haar vierde Roland Garros-titel, met vergelijkingen die worden gemaakt met de dominantie van Nadal in het toernooi. “We zullen over 14 jaar zien of de reis vergelijkbaar is,” reageerde Swiatek. “Het is natuurlijk heel fijn voor mij. Ik zou nooit verwachten dat iemand me met Rafa zou vergelijken, omdat hij voor mij boven iedereen staat en een totale legende is.”

Een veelbelovende toekomst

Swiatek zal morgen spelen tegen Jasmine Paolini, die voor het eerst in haar carrière in een Grand Slam-finale staat op Court Philippe-Chatrier.

Swiatek’s dominantie op Roland Garros

Iga Swiatek steekt met kop en schouders boven de rest van het vrouwenveld op klei uit, en het lijkt bijna onvermijdelijk dat ze morgen haar vierde Roland Garros-titel zal claimen. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om vergelijkingen met Rafael Nadal te trekken, maar dat betekent niet dat Swiatek geen ongelooflijke prestaties kan leveren en dat op slechts 23-jarige leeftijd al begint te doen. Als Swiatek morgen de titel wint, zal ze meer Roland Garros-titels hebben dan Serena Williams en gelijk zijn aan Justine Henin – belachelijk!

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray heeft spijt van uitkomen op Queen’s Club vanwege blessure
Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
Wimbledon Wildcards 2024: Analyzing the Selections
Andy Murray’s strijd met rugproblemen en onzekerheid over Wimbledon
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain