Iga Swiatek begint titelverdediging Roland Garros met overwinning en brengt eerbetoon aan Rafael Nadal

ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek maakte gisteren een winnende start van haar titelverdediging op Roland Garros en bracht na de wedstrijd een eerbetoon aan 22-voudig Grand Slam-kampioen Rafael Nadal. Swiatek begon haar campagne op het Parijse toernooi tegen de Franse kwalificatiespeelster Leolia Jeanjean, met een overwinning van 6-1 6-2 waardoor ze haar winnende reeks tot 13 wedstrijden verlengde. Voorafgaand aan dit toernooi had de Poolse beide titels in Madrid en Rome gewonnen, en Swiatek suggereerde dat deze overwinningen haar veel zelfvertrouwen hebben gegeven voor het tweede major van het jaar. “Dit laatste toernooi heeft me veel gegeven, en ik slaagde erin om goed tennis te spelen onder alle omstandigheden, dus ik ben echt trots op mezelf,” zei Swiatek in haar on-court interview. “Ondanks dat ik behoorlijk zelfverzekerd ben, neem ik niets als vanzelfsprekend aan. Elk toernooi is een ander verhaal en hoofdstuk, dus ik probeer me te concentreren op de volgende ronde en alles stap voor stap te doen.”

Met respect voor Nadal

Swiatek heeft drie van de laatste vier enkele titels op Roland Garros gewonnen en werd gevraagd of ze zichzelf zag als de ‘Koningin van het Gravel’, in dezelfde geest als de eerder genoemde Nadal. Echter, de 22-jarige suggereerde dat ze meer succes nodig had om dat soort label te vestigen, “Ik denk dat het te vroeg is, zeker ben ik echt trots op deze prestaties, dit is altijd mijn favoriete ondergrond geweest.”

De wereldweide nummer 1 verscheen gisteren opnieuw op Court Philippe-Chatrier, waar ze haar idool Nadal zag in wat zijn mogelijk laatste wedstrijd ooit op Roland Garros zou kunnen zijn. In haar persconferentie bracht Swiatek een eerbetoon aan de Spanjaard, “Hij [Nadal] heeft me geleerd dat altijd vechten tot het einde en niet opgeven de beste manier is om te gaan.” Ze vervolgde: “Het vergroot gewoon je kansen dat je misschien wint. Er is geen punt om hard te werken en alles te geven om goed te spelen in plaats van op te geven aan het einde.”

Terwijl het Roland Garros van Nadal misschien voorbij is voor ten minste dit jaar, gaat Swiatek nu door naar de tweede ronde waar ze zal spelen tegen de vier keer Grand Slam-kampioen Naomi Osaka. Swiatek was ook enthousiast om krediet te geven aan haar tegenstander, en beschreef Osaka als ‘een geweldig persoon’.

Swiatek en Osaka zullen morgen hun tweede ronde wedstrijd op Roland Garros spelen, waarbij beide spelers een overwinning hebben behaald in hun twee eerdere ontmoetingen op hardcourt. Binnen de baselijn… Iga Swiatek is altijd al heel goed te relateren geweest als een grote fan van Rafael Nadal, en haar quotes van gisteren bevestigen dit. Op sommige manieren lijkt het bijna alsof Swiatek de dominantie van Nadal op het Parijse toernooi voortzet, en hoewel het misschien te vroeg is om de twee te vergelijken, lijkt het alsof de Pool het potentieel heeft om een vergelijkbaar record op te bouwen op het toernooi.

Products You May Like

Articles You May Like

Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Emma Raducanu Calls for Action on Ball Changes as She Returns to the Matchcourt
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie