Hubert Picquier: Een Toonaangevend Figuur in de Ontwikkeling van Padel in Frankrijk

Padel Nieuws

Hubert Picquier, een vooraanstaand lid van de COMEX van de FFT en een oprichter van padel in Frankrijk, is helaas op 67-jarige leeftijd overleden. Zijn plotselinge en onverwachte overlijden heeft de tennisgemeenschap in rouw gedompeld en het verlies van een gepassioneerd en toegewijd persoon gebracht. Als een van de drijvende krachten achter de groei van padel in Frankrijk heeft zijn bijdrage een aanzienlijke impact gehad op de sport.

Hubert Picquier’s liefde voor sport, met name tennis, was ongeëvenaard. Gedurende zijn leven heeft hij zich toegewijd aan de sportwereld en werd hij een pijler van het Bourgondische tennis. Hij diende niet alleen als voorzitter van de Regionale Arbitragecommissie van de Lyonnais-league, maar richtte ook de school voor jonge scheidsrechters van Ain op. Zijn meest opmerkelijke prestatie was echter de oprichting en voortzetting van de Bourg-en-Bresse Tennis Grand-Prix, een traditie die hij trouw 31 jaar lang in stand hield.

Een Sleutelfiguur in de Promotie van Padel in Frankrijk

In 2017 bereikte Hubert Picquier een nieuw hoogtepunt in zijn invloed toen hij een plaats bemachtigde in het Uitvoerend Comité van de Franse Tennisfederatie. Deze prestatie markeerde zijn officiële rol als een belangrijke speler in de promotie van padel in Frankrijk. Dankzij zijn onwankelbare toewijding heeft padel in Frankrijk een ingrijpende transformatie ondergaan. Onder zijn leiding heeft de FFT haar strategie ten aanzien van de sport herzien, waarbij ze de groeiende nationale en internationale betekenis ervan erkende.

Bijna vier jaar lang bevond padel zich op de achtergrond van de federatie nadat het in 2014 onder de autoriteit van de FFT viel. Echter, in 2018 besloot de federatie dankzij het initiatief van Hubert Picquier haar focus te verleggen en de ontwikkeling van padel in Frankrijk prioriteit te geven. Met erkenning van het potentieel van de sport vertrouwde de FFT, onder leiding van Bernard Giudicelli, Picquier, als lid van het Uitvoerend Comité belast met clubs en uitrusting, de missie toe om deze nieuwe koers uit te stippelen.

Hubert Picquier’s acties gingen verder dan alleen strategische herzieningen. Zijn inspanningen resulteerden in de lancering van een elitecircuit, verhoogde financiering en subsidies, en de oprichting van opleidingsprogramma’s voor zowel padel leraren als scheidsrechters. Deze initiatieven weerspiegelden het duidelijke doel van de FFT: padel centraal stellen in haar algehele strategie. Verder introduceerde Picquier in mei 2020 het Ondersteunings- en Herstelplan (PSR), een budget van 35 miljoen euro gericht op het revitaliseren van het hele ecosysteem van het Franse tennis, inclusief padel.

De diepe passie van Picquier voor padel blijkt uit zijn talloze bijdragen aan de sport. Hij speelde een sleutelrol bij de oprichting van nationale teams, de ontwikkeling van de Ten’Up-applicatie en het invoeren van diploma’s voor lesgeven en scheidsrechteren. Zijn onvermoeibare ambitie en toewijding waren essentieel bij het democratiseren van de discipline en het vergroten van de populariteit ervan in Frankrijk.

In 2021 werd Arnaud Di Pasquale benoemd tot Missiedirecteur Padel binnen het nieuwe FFT-team, wat wijst op een voortdurende inzet voor de promotie van de sport. En nu is de Greenweez Paris Major 2022 een feit, met een nieuwe editie gepland van 3 tot 10 september. Dit prestigieuze toernooi getuigt van de blijvende impact van Hubert Picquier’s visie en toewijding.

Picquier’s invloed reikt verder dan Frankrijk. Hij speelde een belangrijke rol bij de geboorte van de FIP Rise in Bourg-en-Bresse, een nieuw evenement dat zijn stempel wil drukken op de geschiedenis van padel in de regio. Dit project kwam tot stand door de samenwerking van zes voormalige tennis-scheidsrechters, verenigd onder de Jonge Scheidsrechters van Ain. Samen wilden ze de Open Overlook nieuw leven inblazen en de bloeiende padelgemeenschap laten zien. De FIP Rise Bourg-en-Bresse staat gepland voor 21-25 november en bevestigt verder het erfgoed van Hubert Picquier.

Het plotselinge overlijden van Hubert Picquier laat een leegte achter in de padelgemeenschap. Zijn enorme bijdragen aan de sport zullen niet vergeten worden en zijn impact zal blijven bijdragen aan de toekomst van padel in Frankrijk. Het team van Padel Magazine betuigt haar oprechte condoleances aan de familie Picquier en sluit zich aan bij de gehele tennisgemeenschap in het betreuren van het verlies van deze opmerkelijke persoon.

Bron: Padel Magazine

Products You May Like

Articles You May Like

De ongeëvenaarde prestaties van Novak Djokovic in het tennis
Rafael Nadal kondigt terugkeer aan naar ATP Tour
Partnership Success in Professional Padel: Lamperti and Jimenez Shine in Lombardy
Nick Kyrgios spreekt openhartig over zijn mentale gezondheidsproblemen en zijn reis om anderen te helpen
Teleurstellend einde van het seizoen voor Alix Collombon en Lorena Rufo