Holger Rune bekritiseert het speelschema van de US Open

ATP, Tennis Nieuws, US Open

Holger Rune heeft kritiek geuit op het speelschema van de US Open, waarbij de nummer vier van de wereld beweert dat de ATP hem altijd “de slechtste banen” geeft. Rune bereidt zich voor op zijn derde deelname aan de US Open, maar de 20-jarige Deen is niet onder de indruk van het speelschema voor zijn eerste ronde wedstrijd tegen Roberto Carballes Baena. Hij staat gepland om later vandaag op baan vijf te spelen en leek sarcastisch te reageren op deze aankondiging via een tweet: “Usopen plattegrond. In het geval dat je baan 5 kunt vinden, daar speel ik mijn eerste wedstrijd op maandag om 11:00 uur.”

Rune is deze kwestie blijven benadrukken in een interview met de Deense tv-presentator Peter Bastiansen, die het speelschema respectloos noemde. “Ik ben het er volledig mee eens,” beweerde Rune. “Er zijn twee ATP-managers/supervisors die me altijd de slechtste banen geven. Zo is het nu eenmaal.” Toen hem werd gevraagd of hij dacht dat er iets aan het speelschema gedaan kon worden, antwoordde hij: “100 procent. Maar ik maak er geen probleem van. Ik moet een toernooi winnen en gefocust zijn. Ik moet mijn best doen, ongeacht op welke baan ik speel.”

Rune en Carballes Baena’s eerste ronde wedstrijd staat vandaag op de tweede plaats op baan vijf, na de vrouwenenkelspelwedstrijd tussen Maria Sakkari en Rebeka Masarova. Ondanks dat Rune nog aan het begin van zijn carrière staat, lijkt hij zeer hoge verwachtingen van zichzelf te hebben en hoopt hij zijn record op het statistisch slechtste Grand Slam-toernooi te verbeteren:

Win-verliesrecord op de US Open: 1-2 (33%)
2021 – Verloor in de eerste ronde van Novak Djokovic (1), 1-6 7-6(5) 2-6 1-6
2022 – Verloor in de derde ronde van Cameron Norrie (7), 5-7 4-6 1-6

Products You May Like

Articles You May Like

Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis