Het komende US Open belooft opnieuw een spannend vrouwentoernooi te worden

Tennis Nieuws, US Open, WTA

Het US Open van dit jaar staat op het punt om opnieuw een spannende loting voor het vrouwentoernooi te leveren. Een van de meest verwachte wedstrijden in de eerste ronde is die tussen Venus Williams en Paula Badosa. Williams, tweevoudig US Open kampioen in het enkelspel, zal meedoen aan haar verbazingwekkende 24e US Open toernooi. Er zijn echter zorgen over haar fitheid, aangezien ze onlangs wegens een knieblessure moest terugtrekken uit het WTA 250 toernooi in Cleveland. Aan de andere kant heeft Badosa ook moeite gehad met haar fitheid, omdat ze sinds juni slechts twee wedstrijden heeft gespeeld vanwege een stressfractuur in haar rug. Deze wedstrijd belooft een strijd te worden tussen ervaring en jeugd, waarbij beide spelers een sterke start van hun US Open campagne willen maken.

Jessica Pegula, na haar indrukwekkende overwinning op het WTA 1000 toernooi in Montreal, gaat met hogere verwachtingen naar haar thuisgrand slam. De als derde geplaatste speelster presteerde vorig jaar het beste op het US Open toen ze de kwartfinales bereikte. Haar tegenstander in de eerste ronde, Camila Giorgi, behaalde haar beste resultaat in New York tien jaar geleden door de vierde ronde te bereiken. Pegula heeft een gunstige onderlinge score tegen de Italiaanse, met zes overwinningen in hun zeven eerdere ontmoetingen in de WTA. De Amerikaanse hoopt haar winnende reeks voort te zetten en een sterke prestatie neer te zetten voor haar thuispubliek.

Beatriz Haddad Maia, een geplaatste speelster op het US Open, neemt het op tegen voormalig kampioen Sloane Stephens in de eerste ronde. Stephens, ondanks haar eerdere succes op het grote podium in New York, heeft de laatste jaren moeite gehad om dat succes te evenaren. Haddad Maia daarentegen heeft indruk gemaakt in grote toernooien dit jaar, met een halve finale op Roland Garros als hoogtepunt. De Braziliaanse hoopt haar sterke reeks voort te zetten en haar stempel te drukken op het grote podium. Hoewel Haddad Maia en Stephens slechts één keer eerder tegen elkaar hebben gespeeld, met Haddad Maia als winnaar, belooft deze wedstrijd een strijd te worden tussen eerdere en huidige prestaties.

Marta Kostyuk, een getalenteerde Oekraïense speelster, staat opnieuw tegenover een top 10-speler in de eerste ronde van een Grand Slam. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel voor Kostyuk gedurende het jaar, aangezien ze in drie van de vier grote toernooien tegenover gerangschikte tegenstanders is komen te staan. Hoewel ze recent enkele uitdagende wedstrijden heeft gespeeld, heeft haar tegenstander in de eerste ronde, Elena Rybakina, te maken met haar eigen problemen na een opgave in een wedstrijd in Cincinnati. Kostyuk heeft het voordeel in hun eerdere ontmoeting eerder dit jaar, waar ze als overwinnaar uit de bus kwam op de hardcourtbanen van Adelaide. Beide speelsters zullen erop gebrand zijn zich te bewijzen en het US Open op een positieve noot te beginnen.

Ons Jabeur zal proberen te herstellen van haar emotionele nederlaag in de tweede ronde op Wimbledon, terwijl ze terugkeert naar het US Open, waar ze vorig jaar de finale bereikte. In de eerste ronde neemt ze het op tegen voormalig US Open kampioene bij de meisjes, Camila Osorio, die ze eerder dit jaar versloeg in hun tweederonde-wedstrijd. Osorio hoopt deze keer op een meer competitieve ontmoeting en wil een sterkere strijd leveren tegen Jabeur. Deze wedstrijd biedt beide speelsters de kans om hun vaardigheden te tonen en verder te komen in het toernooi.

De eerste ronde wedstrijden op het US Open beloven een spannende start te bieden voor het laatste grote toernooi van het jaar. Van het duel tussen ervaren speelsters zoals Venus Williams en Paula Badosa tot de wedstrijden tussen opkomende sterren zoals Jessica Pegula en Camila Giorgi, tennisliefhebbers hebben veel om naar uit te kijken. De gevechten tussen Beatriz Haddad Maia en Sloane Stephens, evenals Marta Kostyuk en Elena Rybakina, zullen de veerkracht en vastberadenheid van deze getalenteerde atleten laten zien. Tot slot voegt de hernieuwde ontmoeting tussen Ons Jabeur en Camila Osorio een element van onvoorspelbaarheid toe. Terwijl de spelers het veld betreden, streven ze ernaar hun stempel te drukken op het US Open en onvergetelijke momenten te creëren voor fans over de hele wereld.

Products You May Like

Articles You May Like

Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024