Het groeiende succes van padel in Lesigny: Een sport die de elementen van tennis en squash combineert

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

De toenemende populariteit van padel, een sport die de elementen van tennis en squash combineert, is de afgelopen jaren een opmerkelijk fenomeen geweest. Tijdens een exclusief interview tijdens het prestigieuze P1000-toernooi bij de Lesigny club hadden we de gelegenheid om te praten met Michel Papin, de burgemeester van Lesigny, over de ontwikkeling van padel en de uitbreidingsplannen. Dit artikel onderzoekt de indrukwekkende groei van padel, de uitdagingen waarmee het te maken heeft en het potentieel voor verdere uitbreiding.

De aanpak van de Lesigny club

In tegenstelling tot veel andere sportontwikkelingen heeft de Lesigny club ervoor gekozen om de infrastructuur zelf te financieren, waarbij het stadhuis het terrein en de bijbehorende diensten levert. Deze innovatieve aanpak trok meteen de aandacht van burgemeester Papin, die destijds weinig kennis had van padel. Het vermogen om een duurzaam model te creëren dat de last op de publieke middelen verlicht terwijl het sporten promoot, bleek een sleutelfactor te zijn in het succes van het project.

Uitdagingen en groei

De weg naar het vestigen van padel in Lesigny ging niet zonder uitdagingen. De eerste stadia waren moeilijk en de voortgang was langzaam. Echter, de afgelopen twee jaar is er een indrukwekkende toename geweest in interesse en deelname aan de sport. De Lesigny club heeft nu 500 leden, gelijkmatig verdeeld tussen tennis en padel, wat het opmerkelijke vooruitgang van padel sinds de post-COVID-periode weerspiegelt.

De uitbraak van de COVID-19-pandemie vormde een grote hindernis voor sportverenigingen over de hele wereld. Velen vreesden dat de langdurige verstoring zou leiden tot een afname van de deelname. Padel ontstond echter als een baken van hoop tijdens deze moeilijke tijden. Omdat padel was toegestaan in halfopen structuren, trok het veel tennisspelers aan die alternatieve manieren zochten om hun sport te beoefenen. Het resultaat was een opmerkelijke toename van interesse, wat geruststellend was voor de Lesigny club en de bredere sportgemeenschap.

Het succes van de Lesigny club heeft de weg vrijgemaakt voor verdere uitbreiding. Met bijna tien hectare beschikbaar terrein heeft de club de middelen om extra padelbanen te accommoderen als de vraag aanhoudt. Burgemeester Papin ziet de mogelijkheid van een centrale baan en voorziet de opkomst van meer padelgebieden in de komende jaren. Deze ambitieuze vooruitzichten zijn een bewijs van de groeiende populariteit en het potentieel van padel in Lesigny.

Integratie in schoolprogramma’s

Ondanks het ontbreken van specifieke financiering erkent burgemeester Papin de waarde van het integreren van padel in schoolprogramma’s. Geïnspireerd door het succes van golfinitiatieven, die kinderen en hun ouders aantrokken, ziet hij het potentieel voor padel om een vergelijkbaar pad te volgen. Door padel op jonge leeftijd te introduceren, wil Lesigny een nieuwe generatie spelers bevorderen en een blijvende nalatenschap voor de sport creëren.

De opkomst van padel in Lesigny, zoals blijkt uit het succes van de Lesigny club, is een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen en innovatie. Door een zelffinancierende aanpak heeft de club niet alleen de levensvatbaarheid van duurzame sportontwikkeling aangetoond, maar ook een aanzienlijke ledenbasis aangetrokken. De impact van de COVID-19-pandemie benadrukte verder de veerkracht van padel, omdat het een populaire alternatieve sport werd voor tennisliefhebbers. Vooruitkijkend tonen de groeivisie en het potentieel van integratie in schoolprogramma’s het nog onbenutte potentieel van padel in Lesigny. Naarmate de sport blijft groeien, staat het op het punt een onuitwisbare indruk achter te laten op de gemeenschap en toekomstige generaties atleten te inspireren.

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini: Van Roland Garros tot Wimbledon Finale
Nieuwsbericht: Blessure van Grigor Dimitrov dwingt tot terugtrekking van Wimbledon
Delfi Brea en Bea Gonzalez: Uitdagingen in Padel Toernooien
Jasmine Paolini bereikt de finale van Roland Garros en Wimbledon in hetzelfde jaar
The Tennis Action Continues: ATP & WTA Events Next Week