Het FFT’s verleidingsoffensief voor het ontwikkelen van padel voor vrouwen

Padel Nieuws

Het verleidingsoffensief van de FFT, onder leiding van Marianne Vandaele, heeft enorme vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van padel voor vrouwen. In een poging om meer vrouwelijke spelers aan te trekken, heeft de FFT gratis introductiesessies georganiseerd, en de laatste evenementen zullen plaatsvinden in Lyon en Saint-Étienne. PadelShot, de prominente clubs in Lyon en Saint-Étienne, stellen vriendelijk hun terreinen open om vrouwen kennis te laten maken met de sport. In Frankrijk bestaat momenteel slechts 18% van de padel-licentiehouders uit vrouwen. Met het oog op meer diversiteit is de FFT toegewijd aan het aanmoedigen van een grotere deelname onder vrouwen. Door het organiseren van deze introductiesessies heeft de FFT tot doel meer mogelijkheden te creëren en nieuwe vrouwelijke spelers aan te trekken voor de sport.

Introductiesessies in Lyon en Saint-Étienne

Op 1 november zal Lyon de eerste stad zijn die de introductiesessie voor padel organiseert. Er zijn twee tijdslots beschikbaar voor deelnemers: van 15:30 uur tot 17:00 uur en van 17:30 uur tot 19:00 uur. Bovendien krijgen toeschouwers om 19:30 uur de mogelijkheid om een ​​exhibition-wedstrijd bij te wonen met Franse topniveau spelers. Deze wedstrijd dient als een spannend hoogtepunt van het evenement en toont het talent en de vaardigheid die bereikt kunnen worden in padel. Als vervolg op deze initiatieven zal Saint-Étienne op 2 november de introductiesessie organiseren. Net als bij het evenement in Lyon zijn er twee tijdslots beschikbaar: van 17:30 uur tot 19:00 uur en van 19:30 uur tot 21:00 uur. Daarnaast zal er na elke sessie een drankje worden verzorgd, waardoor er een gevoel van camaraderie ontstaat en deelnemers de mogelijkheid hebben om met elkaar in contact te komen.

Het creëren van een sterke gemeenschap

Het ultieme doel van deze evenementen is niet alleen om vrouwen kennis te laten maken met de sport padel, maar ook om een sterke en levendige gemeenschap van vrouwelijke spelers op te bouwen. Door gratis introductiesessies aan te bieden en de kans te geven om in contact te komen met spelers van hoog niveau, streeft de FFT ernaar vrouwen te inspireren en kracht te geven om padel te blijven spelen, ook nadat het evenement is afgelopen. De organisatoren hopen dat de deelnemers blijvende verbindingen zullen vormen en overwegen om in de toekomst samen padel te spelen. De toewijding van de FFT aan het bevorderen van padel voor vrouwen is duidelijk te zien in hun voortdurende inspanningen om nieuwe vrouwelijke spelers aan te trekken. De aankomende evenementen in Lyon en Saint-Étienne bieden spannende kansen voor vrouwen om de sport te ontdekken en omarmen. Door gratis introductiesessies aan te bieden en spelers van hoog niveau te presenteren, wil de FFT de genderkloof in padel overbruggen en een sterke gemeenschap van vrouwelijke spelers creëren.

Products You May Like

Articles You May Like

De opwindende nieuwe Radical-reeks transformeert de wereld van padel
Novak Djokovic uitdrukking verlangen naar laatste wedstrijd met Rafael Nadal
De verschuiving van macht in de professionele wereld van padel
De opkomst van Jannik Sinner: een bedreiging voor Novak Djokovic?
De Evoluerende Rivaliteit tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka