Het Fascinerende Padelverhaal van Aurelien Grandmont

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Toen Alice of Caunes met Aurelien Grandmont, een doorgewinterde veteraan van de Franse padel en huidige coach bij de Padel Club van Bandol, sprak, dook het gesprek in de fascinerende reis van een man die diep verliefd is op de sport. Aurelien deelde nostalgisch: “Mijn begin in de padel dateert uit 2011. Het was een tijd waarin we speelden op harde banen met betonnen muren en zachte hekken. Destijds werkte ik op een middelbare school, handig gelegen naast de padelclub van Jean-Marc Dalain. Omdat ik in mijn jeugd tennis had gespeeld, werd ik al snel verliefd op padel en hier ben ik dan, 12 jaar later, mijn verhaal met jullie delen.”

Een gedenkwaardige reis naar Mexico

Het helderste geheugen van Aurelien in de sport was een reis naar Mexico in 2012 voor de Wereldkampioenschappen Padel. Terugkijkend op de ervaring omschreef hij het als “geweldig!” De kameraadschap, de geest van competitie en de pure sensatie om zijn land te vertegenwoordigen lieten een onuitwisbare indruk achter op zijn padelreis. Aan de andere kant, toen hem werd gevraagd naar zijn slechtste herinneringen, bekent Aurelien dat gemengde toernooien nooit echt zijn ding zijn geweest. Hij is er stellig van overtuigd dat het mixen van mannelijke en vrouwelijke spelers in hetzelfde toernooi “nooit echt een goed idee is.” Geen vreemde in de complexiteit van de sport, erkent Aurelien de mogelijke uitdagingen en dynamiek die voortkomen uit dergelijke toernooien.

Trots op de vertegenwoordiging van Frankrijk

“Ik had het geluk om Frankrijk te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen in 2012, slechts een jaar nadat ik begon met deze sport,” deelde Aurelien. Toch had hij nooit de ambitie om zich bij het nationale team aan te sluiten. Ondanks dat was de ervaring om deel uit te maken van Team France zonder twijfel een grote bron van trots. Aurelien heeft nooit geprobeerd om zijn eigen padelreis te professionaliseren, omdat het altijd puur om plezier voor hem ging. Coaching daarentegen heeft een speciale plek in zijn hart. De laatste tijd voelt hij zich steeds meer aangetrokken tot dit aspect van de sport en koestert hij de coachingskansen die op zijn pad zijn gekomen. In navolging van onder andere Laura Clergue en Fiona Ligi heeft hij een diepe liefde ontdekt voor dit aspect van het spel.

Gelijke kansen voor beginners

Naarmate het gesprek verdiept, benadrukt Aurelien een belangrijk onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt: de moeilijkheden waarmee beginnende spelers te maken krijgen in toernooien. Puttend uit zijn eigen ervaringen, pleit hij voor het introduceren van categorieën die niet alleen het gewicht van een paar overwegen, maar ook rekening houden met de rankings van de spelers. In zijn visie stelt hij voor om deelname van de top 100 spelers in P100-toernooien te beperken. Dit, gelooft hij, zal zorgen voor een eerlijker speelveld en voorkomen dat nieuwkomers constant nederlagen ervaren. Aurelien benadrukt het belang van af en toe overwinningen om het vertrouwen en de moraal van beginnende spelers op te bouwen.

Een luchtige anekdote en een vooruitblik

Terugdenkend aan zijn beginjaren in de sport deelt Aurelien een luchtige anekdote. Hij herinnert zich een tijd waarin hij samen met Julien Lacroix en Mathieu Abautret speelde, allemaal gekleed in hetzelfde T-shirt: het Gustavo Kuerten-shirt van Roland-Garros. Echter, de genegenheid van het trio voor het shirt nam af na een reeks nederlagen, wat hen ertoe bracht hun bijgelovige outfit achter zich te laten. Gelach vult de lucht terwijl Aurelien dit eigenaardige hoofdstuk van zijn padelreis liefdevol herinnert.

Tot slot uit Aurelien zijn enthousiasme voor het aanstaande stage van de Cupra Padel Point Tour in Bandol. Met elk woord is het duidelijk dat Aurelien’s liefde voor padel geen grenzen kent en dat zijn onwrikbare toewijding aan de sport getuigt van zijn blijvende passie.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster op weg naar grootsheid
The Rise of Padel’s Legendary Duos
De Opkomst van Padel in Sardinië
Le FIP Promotie Valencia: Een Overzicht van het Padeltoernooi
Hubert Hurkacz ondergaat knieprocedure