Het eerste nummer van de US Open belooft spannend en onvoorspelbaar te zijn

ATP, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws, US Open

Het aanstaande US Open heeft veel anticipatie opgewekt, vooral met betrekking tot het mannenenkelspel. Onder de vele interessante wedstrijden in de eerste ronde is het duel tussen Stefanos Tsitsipas en Milos Raonic. Deze ontmoeting is bijzonder opmerkelijk vanwege de teleurstellende prestaties van Tsitsipas op eerdere US Open-toernooien en zijn ongunstige loting tegen voormalig nummer 3 van de wereld, Milos Raonic. Tsitsipas is nog nooit verder gekomen dan de derde ronde in New York, en zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Daniel Galan vorig jaar was ronduit overtuigend. Aan de andere kant is Raonic, een voormalige Wimbledon-finalist, onlangs teruggekeerd op het tennis toneel na een tweejarige onderbreking als gevolg van kuit- en beenblessures. Zijn deelname aan de hardcourt swing van de US Open lijkt deel uit te maken van een afscheidstournee.

Om de uitdaging van Tsitsipas in deze wedstrijd nog groter te maken, heeft Raonic een perfecte balans tegen hem, waarbij hij nog nooit een set heeft verloren in hun twee eerdere ontmoetingen. Hoewel ze elkaar al drie jaar niet hebben gespeeld, heeft Raonic tekenen van goede vorm laten zien met een recente overwinning op de halvefinalist van de US Open 2022, Frances Tiafoe, in Toronto. Daarom zal het verslaan van Raonic in de eerste ronde een belangrijke hindernis zijn die Tsitsipas moet overwinnen als hij verder wil komen in de US Open van dit jaar.

Dominic Thiem vs. Alexander Bublik

Dominic Thiem, de voormalige US Open-kampioen, gaat het toernooi in als de underdog in zijn wedstrijd van de eerste ronde tegen Alexander Bublik. Bublik staat bekend om zijn onorthodoxe speelstijl, wat zijn wedstrijden onvoorspelbaar maakt. Bublik heeft echter geen enkele wedstrijd gewonnen sinds hij de vierde ronde op Wimbledon bereikte, terwijl Thiem sinds het gras toernooi verschillende overwinningen heeft behaald. Hij bereikte zelfs zijn eerste ATP-finale sinds 2020. Alle recente successen van Thiem zijn echter op gravelbanen behaald, waardoor het moeilijk is om te bepalen hoe goed hij zich aan zal passen aan de hardcourtbanen van de US Open.

Hun enige eerdere ontmoeting, die vier jaar geleden plaatsvond op Roland Garros, biedt weinig inzicht in hun huidige vorm, vooral gezien de polsblessures van Thiem sindsdien. Als gevolg hiervan belooft het Thiem-Bublik gevecht een interessante strijd te worden, aangezien beide spelers iets te bewijzen hebben in deze vroege ronde.

Andrey Rublev, de achtste geplaatste speler, bevindt zich in een reeks van drie opeenvolgende nederlagen terwijl hij naar de US Open gaat. Wat zijn wedstrijd van de eerste ronde nog interessanter maakt, is dat zijn meest recente nederlaag kwam tegen zijn tegenstander, Emil Ruusuvuori, in de Cincinnati Masters. Ruusuvuori behaalde zijn allereerste overwinning ooit op Rublev in die wedstrijd, met 7-6(10), 5-7, 7-6(3) te winnen. Hoewel Rublev in het verleden succes heeft gehad op de US Open, met drie kwartfinales, heeft Ruusuvuori nog geen significante impact kunnen maken bij dit Grand Slam-toernooi, aangezien hij nog nooit verder is gekomen dan de tweede ronde.

Dit treffen biedt Rublev de mogelijkheid om zijn verliesreeks te doorbreken en zijn winnende vorm te herstellen. Aan de andere kant zal Ruusuvuori zijn momentum van de Cincinnati Masters willen meenemen in deze wedstrijd en bewijzen dat zijn overwinning op Rublev geen toevalstreffer was. Beide spelers hebben veel te spelen, waardoor dit eerste ronde-duel een spannende is om naar uit te kijken.

Borna Coric en Sebastian Baez zullen elkaar twee keer tegenkomen in de komende week. Eerst zullen ze strijden in de halve finales van het ATP 250-toernooi in Winston-Salem, voordat ze elkaar ontmoeten in de eerste ronde van de US Open. Deze unieke situatie voegt een extra laag interesse toe aan hun wedstrijd, aangezien ze zeer bekend zullen raken met elkaars speelstijlen en strategieën.

Coric, een voormalige kwartfinalist op de US Open, heeft zijn verrassende overwinning in de Cincinnati Masters van vorig jaar niet kunnen herhalen. Ondertussen heeft Baez, een opkomende ster, momenteel een winstreeks van acht wedstrijden. Hoewel hij nog nooit een wedstrijd heeft gewonnen op de US Open, maakt de indrukwekkende vorm van Baez hem een geduchte tegenstander voor Coric. Het gevecht tussen ervaring en jeugd, gecombineerd met de toegevoegde intensiteit van twee opeenvolgende ontmoetingen, maakt deze wedstrijd om nauwlettend in de gaten te houden.

Matteo Berrettini vs. Ugo Humbert

In een speling van het lot zal Matteo Berrettini, de nummer 14 van de wereld van vorig jaar, het opnemen tegen Ugo Humbert, die destijds zo laag als nummer 138 stond. Dit jaar komt Humbert echter als geplaatste speler naar de US Open, terwijl Berrettini de afgelopen maanden worstelde met een buikblessure. Ondanks zijn blessurezorgen kan Berrettini kracht putten uit zijn ongeslagen record tegen Humbert, inclusief een eerdere overwinning in New York.

Humbert, die slechts twee van zijn zeven vorige wedstrij

Products You May Like

Articles You May Like

ATP Next Gen Finals vindt plaats in Saudi-Arabië
Indrukwekkende prestatie van Jannik Sinner tegen Novak Djokovic tijdens de Davis Cup
Opkomende Ster Jack Draper: Een Rijzende Ster in Het Britse Tennis
Het Verhitte Debat tussen Nick Kyrgios en Boris Becker
Het Mexico Open: Verwachte en Onverwachte Finales