Halverwege het seizoen: Een terugblik op de eerste helft van het padelseizoen 2023

Padel Internationaal, Padel Nieuws

Augustus markeert het halverwege punt van het padelseizoen, waardoor dit het perfecte moment is om terug te kijken op de eerste helft van het jaar. Het seizoen 2023 begon met diverse opmerkelijke gebeurtenissen, waaronder de dominante prestatie van Coello/Tapia, verrassende partnerwissels, en het ontbreken van een titel voor Lebron en Galan. Echter, één incident trok met name ieders aandacht aan het begin van het jaar: de confrontatie tussen Lebron/Galan en Coello/Tapia in Chili. Laten we een van de meest besproken momenten van 2023 weer in herinnering brengen.

Op 19 maart 2023 vond in Chili de langverwachte finale plaats tussen de regerende kampioenen Lebron/Galan en de opkomende sterren Coello/Tapia, bij Club Deportivo Universidad Catolica. Coello/Tapia stonden voor met een score van nul en 5/3 in de tweede set, slechts één punt verwijderd van de overwinning.

Bij 30/A voerde “King Arturo” een krachtige smash uit die achterin het veld terechtkwam. Door de snelheid van de bal was het moeilijk te bepalen of deze eerst het glas of de grond raakte. Echter, na het bekijken van de slow-motion beelden en rekening houdend met het stuiteren van de bal, werd het duidelijk dat de slag geldig was. Coello en Tapia uitte hun vreugde niet, maar iedereen, van toeschouwers tot commentatoren en zelfs andere spelers, was het unaniem eens dat de slag van Coello geldig was.

Tot ieders verbazing kondigde de scheidsrechter een score aan van 30/40, wat aangaf dat Lebron en Galan een breakpoint hadden. Interessant genoeg was er geen reactie op deze aankondiging. De poster van de World Padel Tour gaf aanvankelijk een score van 40/30 weer, maar werd later gecorrigeerd naar de score van 30/40.

Kort na deze controversiële beslissing wonnen Lebron en Galan het punt, waardoor het publiek in extase uitbarstte. De twee spelers omarmden elkaar, terwijl Galan en Tapia dachten dat ze hun derde titel van het seizoen hadden veiliggesteld. Echter, de scheidsrechter, Honorio Garcia, riep een “punto de oro” (gouden punt) uit. Het werd toen onthuld dat de scheidsrechter aanvankelijk een score had aangekondigd van 30/40, niet twee matchpunten zoals iedereen had aangenomen. In plaats daarvan waren het Lebron en Galan die twee breakpoints hadden.

In een later interview gaf Ale Galan toe de aankondiging van de scheidsrechter te hebben gehoord. Coello en Tapia waren woedend en gefrustreerd en bevonden zich in een staat van verwarring. Ondanks hun inspanningen slaagden ze er niet in de beslissing van de scheidsrechter te beïnvloeden. Als gevolg hiervan werd er een punt gespeeld na het betwiste punt, waardoor het onmogelijk was om videotechnologie te gebruiken voor een beroep.

Lebron en Galan maakten gebruik van de gelegenheid en wonnen het “punto de oro”, waardoor de score werd verkleind naar 5/4 in hun voordeel.

In een speling van het lot slaagden “El Lobo” en “Galantico” erin de set te winnen, waardoor de score gelijk werd getrokken naar één set elk. Ondanks de kritiek van het publiek, fungeerde Lebron als bemiddelaar om de spanning te verminderen. Echter, de koningen van het circuit kregen kritiek omdat ze ervoor kozen een onjuiste beslissing te accepteren in plaats van het punt van hun tegenstanders toe te geven.

“Dit gevecht, jullie zullen het twee keer winnen,” waren de woorden van Manu Martin, de coach van Coello en Tapia. Geïnspireerd door Martin’s woorden en aangemoedigd door de steun van het publiek vochten het Hispano-Argentijnse duo terug om de laatste set te winnen met een score van 6/4 6/7 7/5, waarbij ze onderweg een wedstrijdpunt wisten te redden.

Deze overwinning voor Coello en Tapia zorgde niet alleen voor hun derde opeenvolgende World Padel Tour-overwinning, maar bezorgde hen ook een psychologische triomf. Het beeld van de extatische reactie van Agustin Tapia bij hun overwinning zal voor altijd in de geesten blijven van iedereen die het heeft gezien. Met deze overwinning bevestigden Coello en Tapia hun status als het heersende duo van het moment.

Het Lebron/Galan-duo leed niet alleen een nederlaag, maar kreeg ook vragen over hun reputaties. In daaropvolgende toernooien in Paraguay, Vigo en Kopenhagen werden ze geconfronteerd met unieke reacties. Voortdurend geplaagd door boegeroep van het publiek, moesten de koningen van het circuit de gevolgen van hun controversiële acties onder ogen zien.

Bovendien belichtten sociale media video’s het onsportieve gedrag van Lebron en Galan, waarbij hun gebrek aan integriteit werd benadrukt. In een later interview gaf Galan toe diep getroffen te zijn door de pijnlijke kritiek die hij had moeten doorstaan.

In een ongelukkige wending van gebeurtenissen raakte “El Lobo” geblesseerd aan zijn elleboog in Denemarken, waardoor hij bijna twee maanden aan de kant stond. Om het tempo van het spel bij te houden, besloot Ale Galan om vier toernooien te spelen met de jonge Jon Sanz. Samen bereikten ze één kwartfinale, twee halve finales en de finale in Valencia.

Lebron en Galan herenigden zich op de baan voor de BNL Italy Major in Rome. Echter, ze leden een verpletterende nederlaag in de kwartfinales, met een

Products You May Like

Articles You May Like

2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam