Grigor Dimitrov keert terug naar de top 10 van de ATP

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Grigor Dimitrov zal maandag terugkeren naar de top 10 van de ATP, nadat hij ‘een gevecht op het veld’ overleefde tegen Alexander Zverev om zich te plaatsen voor zijn eerste Miami Open-finale. Dimitrov versloeg de vierde geplaatste speler met 6-4 6(4)-7 6-4 en bereikte daarmee zijn derde Masters 1000-finale. Na de wedstrijd reflecteerde de Bulgaar op de overwinning in de halve finale. “Het was een gevecht aan beide kanten,” claimde Dimitrov. “Ik denk dat we echt tegen elkaar ingingen, vooral na die eerste set. Ik had het gevoel dat hij zijn spel een beetje verbeterde en hij was heel erg sterk gedurende de hele tweede set en zelfs in de tiebreak. Hij bleef constant veel druk op mij uitoefenen.”

Als gevolg van zijn finaleplaats in Miami heeft Dimitrov bevestigd dat hij na een pauze van zes jaar terugkeert naar de top 10 van de ATP-ranglijst. De 32-jarige onthulde wat hij anders doet om zijn vorm te herontdekken op de grootste evenementen. “Ik vecht op dit moment mijn eigen gevechten. Ik loop mijn eigen pad. Ik denk dat dit allemaal voortkomt uit al het werk dat we als team hebben verricht. Ik ben op een heel ander pad in mijn leven, in mijn carrière.”

Dimitrov zal proberen morgen zijn tweede Masters 1000-titel te winnen, wanneer hij het opneemt tegen de regerende kampioen van de Australian Open, Jannik Sinner. Het is een fenomenale tweeweekse periode geweest voor Grigor Dimitrov, die zijn laatste zeven ontmoetingen tegen Alexander Zverev verloren had voor hun halve finale gisteren. Dimitrov heeft niet alleen twee top vijf gerangschikte tegenstanders overwonnen in opeenvolgende wedstrijden tegen Zverev en Carlos Alcaraz, maar stond ook slechts twee punten van de nederlaag in zijn openingswedstrijd in Miami.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal’s Early Exit from the Barcelona Open: A Lesson in Resilience
Novak Djokovic trekt zich terug uit Madrid Open
Alex de Minaur Verslaat Rafael Nadal en Maakt Tennisgeschiedenis
De Madrid Open 2022
French team secures semi-final spot in 2024 Senior Plus Worlds