Garbine Muguruza kondigt terugtrekking aan uit de WTA Tour

Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Garbine Muguruza heeft bevestigd dat ze met pensioen is gegaan van de WTA Tour, waarbij de voormalige nummer 1 van de wereld nu overstapt naar andere sportieve activiteiten. Muguruza nam voor het laatst deel aan de Lyon Open in januari 2023 en verloor haar zesde opeenvolgende eersteronde wedstrijd. Na deze nederlaag kondigde Muguruza aan dat ze een pauze zou nemen van tennis en de Spaanse onthulde later dat jaar dat ze ‘geen intentie’ had om terug te keren. Dit is officieel bevestigd door de tweevoudig Grand Slam-kampioen tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Laureus Sports Awards, waar Muguruza nu ambassadeur is voor de organisatie.

Refelctie op carrière

In deze persconferentie reflecteerde Muguruza op haar carrière toen ze met de media sprak: “Als 25 jaar geleden toen ik mijn eerste tennisballen begon te slaan iemand me had verteld dat ik een professionele tennisser zou worden, dat ik mijn droom zou waarmaken om Roland Garros en Wimbledon te winnen, dat ik nummer 1 van de wereld zou worden en de WTA Finals zou winnen… zou ik gedacht hebben dat deze persoon gek was.” Ze vervolgde: “Tennis heeft me veel gegeven in dit eerste deel van mijn leven. Het is een fantastische reis geweest waarin ik unieke situaties heb meegemaakt. Ik ben de hele wereld over gereisd en heb veel verschillende culturen ervaren.”

Toekomstplannen

De 30-jarige werd in 2012 professioneel tennisser en heeft in haar carrière 10 titels gewonnen, waaronder Roland Garros (2016), Wimbledon (2017) en de WTA Finals (2021). Na de US Open van 2017 klom Muguruza ook naar de top van de WTA-ranking en bleef daar in totaal vier weken. Bij het voortzetten van haar pensioneringsverklaring suggereerde Muguruza dat ze verbonden zou blijven met tennis na haar pensioen: “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen die me hebben geholpen en vergezeld hebben gedurende dit hoofdstuk, want zonder hen had ik hier niet kunnen komen.” Ze vervolgde: “Ik ben op een heel andere manier gegroeid en volwassen geworden dan wat als normaal kan worden beschouwd, en nu ben ik klaar om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen, dat zeker op de een of andere manier verbonden zal zijn met tennis en sport. Ik hoop dat mijn samenwerking met Laureus Sport for Good het begin is van nog veel meer projecten waarin ik me kan inzetten en jongeren kan helpen via sport.”

Products You May Like

Articles You May Like

Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
Emma Raducanu Calls for Action on Ball Changes as She Returns to the Matchcourt
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster