Fransen betalen de prijs in Barcelona

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Er was wat schade aan de Barcelona zijde, met de eliminatie van negen Fransen van de twaalf die meededen tijdens de eerste ronde. We weten dat competities in Spanje nooit gemakkelijk zijn en de Franse spelers hebben daar de prijs voor betaald. Er zijn dus geen Franse mensen meer in de herendraw en nog drie Franse vrouwen in de race voor de vrouwen!
– Julien Seurin en Adrien Maigret konden niets doen tegen de 1e geplaatste van het toernooi: Perino (44) / Garcia (80). De twee Fransen werden niet geholpen door de loting en verlieten Catalonië in de eerste ronde, 6/4 6/2.
– Manu Vives en haar partner Dorta Diaz hadden ook geen geluk, toen ze geconfronteerd werden met de 6e geplaatste Mena (83) / Marques (140). Ook hier werden de Fransman en zijn teamgenoot flink opzij gezet: 6/3 6/2.
– Tenslotte kwamen Thomas Vanbauce en Maxime Joris niet ver in de tweede ronde tegen Tasa Van Beek (186) / Moragues (347). Na het verliezen van de eerste set, reageerden de twee Fransen goed door de tweede set te winnen. Helaas konden ze niets doen in de beslissende set. Nederlaag 6/7 6/4 2/6.

Vrouwelijke zijde:

– Marianne Vandaele en Amelie Detriviere, niet in de kwalificatie, hadden een kans in hun ontmoeting. De wild-card Mesa (543) / Vazquez (924) wist echter beter om te gaan met de twee tie-breaks van deze ontmoeting. Nederlaag 6/7 6/7 voor het Franse paar.
– Wendy Barsotti en Elodie Invernon, tegenover het paar Betz (134) / Fernandes (108), slaagden er niet in om hun tegenstanders te verslaan. Ondanks een mooie wedstrijd, verloor het 100% Franse duo met 6/3 6/4.
– Lucile Pothier en Charlotte Soubrié deden het goed in hun ontmoeting tegen de Spanjaarden Azcoitia (180) / Elliot (236). Het kostte drie sets voor het Franse paar om hun tegenstanders te verslaan, in een zeer spannende ontmoeting: 6/2 4/6 6/3.
– Tot slot bereikten Jessica Ginier en haar Belgische partner Helena Wyckaert gemakkelijk de tweede ronde, na hun zeer serieuze overwinning tegen de Spanjaarden Cossio (178) / Santamaria (228). Ze gingen door met 6/2 6/3 te winnen, genoeg om hen veel vertrouwen te geven voor de rest van het toernooi!

Vandaag zullen het paar Pothier/Soubrie veel te doen hebben tegen de 7e geplaatste, Amanda Girdo (107) en Ana Varo Ramos (80). Ze zullen spelen in de derde rotatie van de ochtend, rond 12:30-13:00.
Het duo Ginier/Wyckaert zal daarentegen Alba Perez Momha (103) en Lucia Garcia Trella (96) ontmoeten, het negende paar van deze FIP Rise. Ze zullen de baan betreden in de tweede rotatie van de dag, rond 11:30.

Products You May Like

Articles You May Like

French Players Shine in FIP Rise Tournament in Cairo
Aryna Sabalenka’s Benadering van haar Rivaliteit met Iga Swiatek
The Evolution of Padel Hexagonal in France
Emotioneel moment tussen Bela en zijn eerste coach Pato Estruch
Iga Swiatek: Roland Garros Favoriet