Frankrijk zet koers naar een miljoen padel-spelers

Padel Nieuws

In een recent interview met Arnaud Di Pasquale, Directeur van de Missie padel naar de FFT en de Greenweez Paris Premier Padel Major, verkondigde hij gedurfd dat Frankrijk op het punt staat om een miljoen padel-spelers te bereiken. Deze bewering kan vergezocht lijken, gezien het feit dat slechts een paar jaar geleden de meeste Fransen geen onderscheid konden maken tussen padel en paddle. Echter, met de inspanningen van de FFT en de wereldwijde populariteit van de sport, neemt het aantal padel-liefhebbers in Frankrijk explosief toe.

Frankrijk heeft momenteel ongeveer 45.000 geregistreerde padel-spelers, wat net onder de helft is van het aantal in Spanje, het leidende land in de sport. Met naar schatting 4 miljoen spelers alleen al in Spanje, is het niet ondenkbaar dat Frankrijk binnenkort de aanzienlijke mijlpaal van een miljoen spelers kan bereiken. Volgens conservatieve schattingen telt het land al ongeveer 500.000 actieve padel-spelers, en dit aantal zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk stijgen.

In juli van dit jaar waren er bijna 1.600 padelbanen in Frankrijk, wat wijst op een aanzienlijke stijging ten opzichte van het vorige aantal in 2021. Deze toename van de faciliteiten onderstreept de groeiende vraag en populariteit van de sport. Met de oprichting van toegewijde padel-entiteiten zou Frankrijk een van de top vijf federaties in het land kunnen worden, zoals verklaard door Gilles Moretton. Dit toont het groeiende belang van padel als een belangrijke sportieve activiteit in Frankrijk.

De Federation Française de Tennis (FFT) heeft een cruciale rol gespeeld bij het promoten en populair maken van padel in het hele land. Door middel van verschillende initiatieven en partnerschappen hebben zij met succes bewustwording gecreëerd en interesse gewekt bij de Franse bevolking. De inspanningen van de FFT, gecombineerd met de wereldwijde padel-boom, hebben geleid tot een culturele verschuiving waarin padel erkenning krijgt en een diverse groep spelers aantrekt.

Padel biedt een unieke en toegankelijke ervaring voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. De combinatie van tennis- en squash-elementen, samen met het sociale aspect van dubbelspel, heeft zowel atleten als recreatieve spelers geboeid. In tegenstelling tot traditioneel tennis vereist padel minder rennen en fysieke inspanning, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor een breder publiek.

Terwijl de populariteit van padel blijft stijgen in Frankrijk, is het duidelijk dat de sport een veelbelovende toekomst heeft. Met een groeiend aantal spelers, faciliteiten en landelijke initiatieven is padel goed op weg om een mainstream sport in het land te worden. De verwachte mijlpaal van een miljoen padel-spelers leek misschien ondenkbaar in het verleden, maar met de huidige koers is het slechts een kwestie van tijd voordat Frankrijk deze indrukwekkende prestatie bereikt.

De inspanningen van toegewijde organisaties, de groei van faciliteiten en het onweerstaanbare aantrekkingskracht van de sport hebben bijgedragen aan de snelle stijging van de populariteit van padel. Met het verwachte aantal spelers dat steeds dichter bij een miljoen komt, is het veilig om te zeggen dat padel zich stevig heeft gevestigd als een belangrijke sportieve activiteit in Frankrijk.

Products You May Like

Articles You May Like

4PADEL Bordeaux breidt uit met twee nieuwe banen
Building a Strong Partnership in Padel: The Rise of Pierre Vincent and Arthur Hugounenq
Teleurstellend einde van het seizoen voor Alix Collombon en Lorena Rufo
Historiese Barcelona Master Final bied spannende geleentheid vir spelers van World Padel Tour
Carlos Alcaraz streeft naar Olympische Spelen in Tokio 2024