Former Olympic Champion Jerome Fernandez Finds Love for Padel

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Voormalig professioneel handbalspeler en dubbele Olympisch kampioen, Jerome Fernandez, is altijd open geweest over zijn liefde voor padel. In een recent interview met Padel Magazine deelde Fernandez het verhaal van hoe hij voor het eerst in aanraking kwam met de sport. Het was in het begin van de jaren 2000, terwijl hij in Barcelona speelde, dat hij getuige was van de grote opkomst van padel en besloot het eens te proberen. Fernandez raakte al snel verslaafd en bleef spelen, zelfs nadat zijn handbalcarrière was beëindigd.

Een Nieuw Avontuur in de Wereld van Padel

Na het beëindigen van zijn handbalcarrière en werkzaam te zijn geweest als coach, bevond Fernandez zich in 2020 werkloos. Samen met zijn Spaanse plaatsvervanger besloot hij een nieuw avontuur aan te gaan in de wereld van padel. Sinds augustus 2020 speelt Fernandez drie tot vier keer per week padel, waarbij hij zich onderdompelt in de sport waar hij nu van houdt. Deze overgang van handbal naar padel is een natuurlijke voortgang geweest voor Fernandez, waardoor hij actief kan blijven en op hoog niveau kan blijven concurreren.

Spelen met Verschillende Partners

Fernandez heeft de mogelijkheid gehad om met verschillende partners te spelen, zowel amateurs als professionals. Het afgelopen jaar vormde hij een team met Charlotte Soubrié en nam hij het op tegen bekende spelers zoals Benjamin Tison, Thierry Omeyer, Yann Auradou en Olivier Dacourt. Fernandez genoot enorm van de ervaring en koesterde de kans om tegen professionele spelers te spelen en te kijken. Hij benadrukte dat spelen tegen professionals zowel een plezier als een uitdaging is. Professionals, zoals Laura Clergue, hebben een ongeëvenaard niveau van vaardigheid en strategie, wat Fernandez tot het uiterste drijft en zijn capaciteiten op de baan test.

Gevraagd naar zijn sterke punten in padel, benadrukte Fernandez zijn grootte en mobiliteit. Hij maakt gebruik van zijn gestalte om zijn voordeel en is bedreven geworden in het spelen aan de rechterkant van het veld. Fernandez erkende echter dat hij een aanzienlijke zwakte heeft in zijn backhand volley. Hij realiseert zich dat hij dit aspect van zijn spel moet verbeteren en vermeldde dat hij van plan is om lessen te nemen van topinstructeurs om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Fernandez’s toewijding aan constante verbetering toont zijn toewijding aan de sport en zijn verlangen om zijn volledige potentieel als padelspeler te bereiken.

Handballers en Padel

Fernandez en Valentin Porte, een andere handbalspeler, hebben allebei een liefde voor padel gevonden. Fernandez gelooft dat handbalspelers van padel genieten omdat het hun vaardigheden aanvult en hen in staat stelt om actief en competitief te blijven, zelfs na hun handbalcarrière. Hij toonde zijn bewondering voor andere handbalspelers, zoals Rémi Desbonnet, die uitblinken in padel vanwege hun fysieke capaciteiten en atletisch vermogen. Fernandez merkte op dat hij wenste dat hij padel op jongere leeftijd had ontdekt, omdat het een waardevolle toevoeging aan zijn handbaltraining zou zijn geweest.

Doelstellingen voor een Aankomend Toernooi

Gevraagd naar zijn doel voor een aankomend toernooi, benadrukte Fernandez dat zijn belangrijkste doel is om plezier te hebben. Hij zal samenwerken met Vincent Cleric en hun voornaamste focus zal zijn om zich te vermaken op de baan. Fernandez erkende dat er andere getalenteerde spelers in het toernooi zijn, zoals Florent Sinama Pongolle en Robert Pirès, maar hij gelooft dat het niveau van de teams relatief gebalanceerd is. Met dit in gedachten is Fernandez ervan overtuigd dat hij en Cleric een geweldige tijd kunnen hebben en tegen elke tegenstander kunnen concurreren.

De Toekomst van Jerome Fernandez

De passie van Jerome Fernandez voor padel is duidelijk zichtbaar in zijn toewijding aan de sport. Zijn overgang van handbal naar padel stelt hem in staat om te blijven concurreren, te groeien als speler en nieuwe uitdagingen te ontdekken. Met zijn vastberadenheid en toewijding heeft Fernandez het potentieel om een ​​grote impact te maken op de padelwereld. Terwijl hij blijft verbeteren en genieten van zijn tijd op de baan, kijken fans van zowel handbal als padel vol verwachting uit naar de toekomst van Fernandez in de wereld van deze opwindende sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent