Fiona Ligi en Tiffany Phaysouphanh zegevieren in P1000-toernooi

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

In de spannende finale van het P1000-toernooi bij de My Center Palavas Club, zijn Fiona Ligi en Tiffany Phaysouphanh als overwinnaars tevoorschijn gekomen, waarbij ze hun dominantie als favorieten hebben laten zien. Vóór de finale hadden dit dynamische duo slechts zeven games verloren in drie ontmoetingen, wat hoge verwachtingen schiep voor hun prestatie. Aan de andere kant van het net hadden Mélanie Ros en Amélie Detriviere, de nummer 2 van de plaatsingslijst, moeite om in hun ritme te komen en slaagden ze er uiteindelijk niet in om de als nummer 1 geplaatste spelers te verslaan.

Het was vanaf het begin duidelijk dat Ligi en Phaysouphanh voortbouwden op hun goede momentum uit de eerdere rondes. Ze namen snel de voorsprong en wonnen de eerste set met 6-2, waarbij ze hun superieure vaardigheden en teamwork lieten zien. Ondertussen hadden Ros en Detriviere moeite om consistentie te vinden en maakten ze cruciale fouten die hen de set kostten.

Kortstondige opleving

Echter, in de tweede set was er een korte opleving van het als nummer 2 geplaatste team. Tegen alle verwachtingen in wisten Ros en Detriviere een break te maken en het gat snel te verkleinen, waardoor ze druk uitoefenden op hun tegenstanders. Maar hun opleving kwam te laat en ondanks hun volhardende inspanningen behielden Phaysouphanh en Ligi hun kalmte om de overwinning in twee sets veilig te stellen: 6-2 en 6-4.

Met deze overwinning voegde Phaysouphanh een vijfde titel toe aan haar collectie van dit seizoen, waarmee ze haar status als geduchte speelster verder verstevigt. Na eerder te hebben gewonnen in Albi, Sète, Toulon, Bandol en nu Palavas, blijft ze haar uitzonderlijke vaardigheden op de baan tonen. Bovendien stelde deze overwinning haar in staat om haar gebruikelijke partner, Marie Amélie Dardaine, te evenaren, die ook vijf titels tijdens het seizoen had behaald.

Voor Fiona Ligi betekende deze overwinning veel meer dan het toevoegen van een nieuwe trofee aan haar prijzenkast. De speelster uit Perpignan had een reeks van drie nederlagen in de finale in 2023 doorstaan, waardoor deze overwinning des te belangrijker was. Terwijl ze het seizoen afsluit en zich voorbereidt op een welverdiende vakantie, is de opkomst van Ligi onmiskenbaar en positioneert haar als een sterke kanshebber voor het blauwe shirt in de komende toernooien.

In de herenvinale hadden Norman Sanchez en Damien Bayard vanaf het begin moeite tegen Quentin Ayuso en Loïc Le Panse. Het laatstgenoemde duo wist snel hun ritme te vinden, nam de controle over de wedstrijd en bood een formidabele uitdaging voor hun tegenstanders. Vooral Le Panse deed het publiek versteld staan ​​met zijn flair en vechtlust, waarmee hij zijn reputatie als opmerkelijke speler versterkte.

De eerste set werd gekenmerkt door een indrukwekkende dominantie van Le Panse en Ayuso, die een vroege voorsprong namen van 3-0. Hoewel Sanchez en Bayard probeerden terug te komen, slaagden ze er niet in om de service van hun tegenstanders te breken en gaven ze uiteindelijk de eerste set prijs met 6-3.

De tweede set volgde een vergelijkbaar verloop, waarbij beide teams moeite hadden om elkaars service te breken. Ondanks verschillende kansen slaagden Sanchez en Bayard er niet in om het tij te keren, waardoor Ayuso en Le Panse een beslissende break konden realiseren bij 5-4. Het leek erop dat de wedstrijd ten einde liep, maar tegen alle verwachtingen in slaagde het veerkrachtige duo erin om twee breekpunten te redden en de wedstrijd in extase te sturen. Echter, Sanchez en Bayard slaagden er niet in om hun kansen te benutten en moesten uiteindelijk buigen voor Ayuso en Le Panse, die de overwinning in twee sets veiligstelden: 6-3 en 6-4.

De statistieken van de wedstrijd benadrukten de gemiste kansen voor Sanchez en Bayard, die geen van hun acht breekkansen tijdens de hele wedstrijd wisten te benutten. Daarentegen toonden Ayuso en Le Panse superieur realisme door hun breakkansen in beide sets met succes te benutten.

Dit toernooi bleek een solide prestatie voor Ayuso en Le Panse, die gedurende hun hele reis geen enkele set hebben verloren. Ze toonden serieusheid, vastberadenheid en veerkracht, en legden terecht hun stempel op het Hérault-land. Voor Le Panse was deze overwinning een kans om schitterend terug te komen na een teleurstellend vroege uitschakeling in een eerder toernooi, waarbij de effectiviteit van zijn techniek en zijn ongelooflijke touch werd bevestigd.

Hoewel Ayuso een wat discreetere rol speelde in de finale, waren zijn prestaties gedurende het hele toernooi prijzenswaardig, met name zijn opmerkelijke optreden in de kwartfinales tegen Hugounenq en Delvienne. Deze overwinning in Palavas maakte een einde aan Ayuso’s re