Extreme hitte leidt tot stilleggen van wedstrijden bij Roland-Garros Padel Toernooi in Parijs

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Frankrijk was getuige van een opmerkelijke gebeurtenis in de padelwereld toen de wedstrijden bij Roland-Garros onverwacht werden stilgelegd op een snikhete vrijdagmiddag. Het Greenweez Paris Major nam een verstandige beslissing om de wedstrijd op baan 7 twee uur lang stop te zetten toen de temperatuur gevaarlijk opliep tot 35 graden onder de genadeloze Parijse zon. In tegenstelling tot het centrale baan ontbrak het bij de nevenbanen aan een dak, wat zorgen opriep over het welzijn van de spelers. Dit incident is zeldzaam in de padelsport en is nooit eerder in Frankrijk of elders voorgekomen. De organisatoren, die de gezondheid en veiligheid van zowel spelers als toeschouwers prioriteerden, vonden het noodzakelijk om de wedstrijden stil te leggen. Blootstelling aan intense zonnestraling gedurende lange periodes bracht ernstige risico’s met zich mee, wat dringende actie noodzakelijk maakte. Deze onderbreking trof twee teams: Jon Sanz en Coki Nieto aan de ene kant, en Javi Leal en José Diestro aan de andere kant. Het ontbreken van een dak op de nevenbanen maakte de spelers kwetsbaar voor de extreme weersomstandigheden. Zelfs op baan Chatrier, waar het hoofdevenement plaatsvond, zorgde de intense hitte en de stand van de zon recht voor de spelers voor aanzienlijke verstoringen. Tapia en Coello hadden bijvoorbeeld tijdens hun wedstrijd tegen Bergamini en Ruiz speciale uitdagingen. In de tweede set riep Coello de hulp in van de coach omdat hij zich niet goed voelde. Zijn lichaamstemperatuur was gestegen tot ongeveer 38,5° Celsius, vergezeld van een daling van de bloeddruk. Gezien de ongunstige omstandigheden vroegen ze om ingrijpen, wat uiteindelijk leidde tot een verandering in de speelomgeving. De onverwachte pauze en de daaropvolgende wijziging van de omstandigheden gaven Coello en Tapia de kans om het tij te keren in hun voordeel. Ze kwamen als winnaars uit de spannende wedstrijd met drie sets tegen hun tegenstanders. Coello betuigde tijdens het interview na de wedstrijd zijn spijt dat hij de hulp van de coach nodig had, vanwege zijn koortsige toestand. Hij bedankte zijn partner en team voor hun onvoorwaardelijke steun en juichte toe dat ze de halve finales hadden bereikt. Tapia benadrukte de gezamenlijke inspanning van het team en hun toewijding om elkaar te ondersteunen in tijden van tegenspoed.

Het stilleggen van wedstrijden vanwege extreme hitte is een buitengewone gebeurtenis in de wereld van padel. Zelfs in landen zoals Spanje, met een rijke padeltraditie, komen dergelijke onderbrekingen zelden voor. Een jaar eerder, tijdens de verzengende zomermaand juli, bereikte het Human Padel Open in Toulouse temperaturen tot wel 38 graden. De wedstrijden werden echter binnenshuis gespeeld en beschermd tegen de brandende hitte. Op navraag naar hun ervaringen vertelden spelers dat ze te maken hadden met extreme temperaturen, zowel heet als koud, maar zelden met omstandigheden die wedstrijdonderbrekingen noodzakelijk maakten. Tijdens de Rome Major in Italië van dit jaar waren de temperaturen ook hoog en dwongen de organisatoren om de wedstrijdschema’s aan te passen. Om de heetste uren te vermijden, begonnen de wedstrijden eerder in de ochtend of later in de avond, wat enige verlichting bood van de brandende omstandigheden. Daarom moet het toernooimanagement in Parijs mogelijk ook hun oorspronkelijke schema heroverwegen en aanpassingen maken om het welzijn van de spelers te waarborgen.

Padelprofessionals zijn ongetwijfeld uitzonderlijke atleten die op het hoogste niveau presteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze ook mensen zijn en niet ongevoelig voor de effecten van extreme weersomstandigheden. Het welzijn en de veiligheid van de spelers moeten altijd voorop staan, zoals blijkt uit de ongekende opschorting van wedstrijden bij Roland-Garros Parijs als gevolg van de verzengende hitte.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
2024 A1 Seizoen Padel Geopend!