Emotioneel moment tussen Bela en zijn eerste coach Pato Estruch

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

Argentijnen vieren vandaag feest. Na de overwinning van Sanyo/Sanchez, wist Belasteguin/Tello de valkuilwedstrijd in de ronde van 4 tegen Barahona/Zapata in drie sets te overwinnen (6/6 3/6 2/XNUMX).

Het hoogtepunt komt net na deze overwinning waar we Bela en Pato samen zien… Je hebt het misschien niet gezien of niet per se begrepen, als je deze ronde van 16 live hebt gevolgd, maar de speler uit Pehuajó had in het publiek iemand heel dichtbij zijn debuut: PATO ESTRUCH. Pato, Bela’s eerste coach, moet een zeer ernstige ziekte het hoofd bieden: de ziekte van Charcot. Toen de student en de coach elkaar naderden, was er enorme emotie, misschien zonder woorden, maar dat betekende “dank je voor alles” van Bela. Was het een vorm van afscheid?

Carlos Martín, bijgenaamd Pato, was degene die Bela ontdekte toen hij 10 jaar oud was en hij was zijn eerste coach. In Pehuajó is de coach een referentie in padel en honderden spelers zijn door zijn handen gegaan. Daarom kwam de overweldigende steun en genegenheid niet als een verrassing toen bij hem ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose) werd vastgesteld. Bela: “Hij heeft me niet alleen geleerd om een speler op het veld te zijn, maar ook daarbuiten: hij heeft altijd voor zichzelf gezorgd, hij rookt niet, houdt niet van alcohol, houdt van trainen. Ik heb dat allemaal geïntegreerd en, als ik iemand ben geworden in de sport, was het dankzij veel dingen die Pato me heeft gegeven.”

Op 6 januari 2023 keerde de Argentijn terug naar zijn eerste bekende trainer toen hij slechts 10 jaar oud was… Bijna 35 jaar later is de bijnaam Pato er nog steeds om hem te proberen helpen het avontuur op hoog niveau voort te zetten: “Vandaag was een speciale training. Naast Seba, die me deze dagen helpt, konden Teby Lafón (directeur van Bela Padelcenter Alicante) en Pato Estruch, mijn eerste leraar, komen. Ik ben erg dankbaar dat ze kwamen en hun feedback gaven om mijn luchtspel (smash) te blijven verbeteren. Het was geweldig om ze aan mijn zijde te hebben en naar hen te luisteren om door te blijven leren.

Products You May Like

Articles You May Like

De opkomst en ondergang van de blonde haartrend in de wereld van Padel
Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
Amerikaanse Olympiërs missen de Spelen van Parijs
Alles wat je moet weten over het Eastbourne International toernooi
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain