Emma Raducanu’s Positieve Start in Indian Wells

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu is positief begonnen aan haar Indian Wells-campagne, nadat ze de kwalificatiewedstrijd van Rebeka Masarova met 6-2 6-3 heeft gewonnen. Raducanu, die acht maanden aan de zijlijn stond in 2023, behaalde vorig jaar haar beste resultaat in de woestijn na het bereiken van de laatste 16. Na de wedstrijd sprak ze over hoezeer ze geniet van het spelen in de Verenigde Staten, “Heel belangrijk voor mij om dat te doorstaan. Ik denk echt dat het een van de lastigste toernooien is om te spelen vanwege de verschillende omstandigheden. Ik denk dat ik daar goed mee omging en een zeer lastige tegenstander versloeg die gevaarlijk is in deze omstandigheden. “Ik geniet echt van het spelen in Amerika, sommige van mijn beste resultaten zijn hier behaald, dus ik ben erg blij om hier weer te spelen. Ik waardeer echt alle liefde die ik ontving.”

Uitdagingen na Operaties

Raducanu miste een groot deel van het seizoen 2023, nadat ze operaties aan beide polsen en een kleine ingreep aan haar linkerenkel had ondergaan. De 21-jarige sprak met Tennis Channel over de uitdagingen die zich tijdens haar afwezigheid voordeden, “Ik had drie operaties in 10 dagen, dat is behoorlijk intens. Twee of drie weken lang mag je niets doen omdat je niet mag zweten. Je kan niet bewegen, ik had een scooter, ik kon zelfs geen krukken gebruiken vanwege mijn polsoperaties.” Raducanu vervolgde, “Het was erg moeilijk. Ik kon twee weken de rechterpols niet gebruiken vanwege het gips. Dan uit het gips en de rechterpols in een spalk. Spalk eraf. De linker in het gips. Dan de linker in een spalk. “En het was niet per se soepel om terug te komen. Ik had een paar tegenslagen, dus ik begon weer zo’n beetje in december met trainen en dat is niet veel tijd om klaar te zijn. Australië was ook een beetje twijfelachtig.”

Focus op Gezondheid

Sinds haar terugkeer naar de WTA Tour heeft Raducanu 50% van haar acht wedstrijden gewonnen, en de kampioene van de US Open 2021 heeft gesuggereerd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze vaker wint dan verliest. “Dus om daar te komen en me gezond te voelen op de baan is de grootste overwinning,” legde de huidige wereldranglijst No. 250 uit. “Ik weet dat goede resultaten zullen komen zolang ik gezond kan blijven en gewoon het werk blijf doen dat ik nu consistent dag in dag uit doe.”
Raducanu zal morgen proberen haar reeks in Indian Wells voort te zetten, wanneer ze speelt tegen de als 30e geplaatste Dayana Yastremska. Binnen de baseline… Het was een solide start voor Emma Raducanu, die zich worstelde tegen Rebeka Masarova, ondanks enkele problemen met dubbele fouten. Raducanu heeft een zeer sterke start in 2024 gemaakt gezien de periode dat de Brit uit de roulatie was en het type operaties dat ze heeft ondergaan. De Brit moet vertrouwen putten uit het feit dat ze haar volgende tegenstander, de Oekraïense Dayana Yastremska, heeft verslagen in hun enige eerdere ontmoeting, die ook op hardcourt plaatsvond.

Products You May Like

Articles You May Like

Maxi Sanchez en Sanyo Gutierrez zullen na de Rome Major uit elkaar gaan
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Bastien Blanqué en Dylan Guichard schitteren in het tenniswereld
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi
Resilience and Determination at Bordeaux Premier Padel P2