Emma Raducanu’s Kansen op Deelname aan de US Open 2022

Emma Raducanu, Tennis Nieuws, US Open

Products You May Like

In de wereld van tennis neemt de spanning toe naarmate het laatste grote toernooi van het seizoen nadert – de prestigieuze US Open. Terwijl de focus intensiever wordt op Britse hoopvolle spelers, wordt er ook veel aandacht besteed aan voormalige Britse kampioenen en hun vooruitzichten op deelname. Onder hen is de deelname van Andy Murray al bevestigd, maar hoe zit het met Emma Raducanu?

Emma Raducanu’s indrukwekkende prestatie op de US Open 2021 kan alleen worden beschreven als een sprookje met een sprookjesachtig einde. Tegen alle verwachtingen in zegevierde ze en won ze de titel in een historisch en recordbrekend toernooi. Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is dat Raducanu dit pas bij haar tweede poging bereikte, nadat ze door de kwalificaties was gekomen. Haar reis als de verdedigend kampioen in het volgende jaar was echter van korte duur, omdat ze in twee sets werd verslagen door een geduchte tegenstander – Alize Cornet.

Als voormalig kampioen zou je verwachten dat Raducanu gemakkelijk een plek zou veiligstellen in het enkelspel voor vrouwen als ze fit en in staat was om deel te nemen. Haar huidige ranking van 133 voldoet echter niet aan de automatische kwalificatie-eis. Helaas is het seizoen van Raducanu gekenmerkt door blessures, waardoor ze beperkte speeltijd en een lage ranking heeft.

In Grand Slam-toernooien zijn er slechts 128 plekken beschikbaar in de loting. Om automatisch gekwalificeerd te worden, moeten spelers binnen de top 104 staan. Zestien plekken zijn gereserveerd voor degenen die succesvol de kwalificatierondes doorlopen, en de overige acht plekken worden als wild cards toegekend aan individuen die niet aan de toegangscriteria voldoen.

Gezien de lage ranking van Raducanu en het gebrek aan speeltijd dit seizoen, lijken haar kansen op het ontvangen van een wild card veelbelovend. Wild cards worden meestal toegekend aan lokaal talent door de toernooiorganisatoren, maar voormalige kampioenen die willen deelnemen krijgen er vrijwel zeker een. Venus Williams, bijvoorbeeld, een vijfvoudig Wimbledon-kampioen, kreeg een wild card op het evenement van dit jaar, ondanks haar ranking ruim buiten de top 500.

Uiteindelijk zal Raducanu’s vermogen om snel te herstellen en haar bereidheid om direct deel te nemen aan een Grand Slam met minimale speeltijd bepalen of ze een plek verovert in de US Open van dit jaar. Sinds haar baanbrekende overwinning in het vrouwentennis heeft Raducanu te maken gehad met talloze blessures en ziektes, die haar speelmogelijkheden aanzienlijk hebben beperkt. Ze heeft dit seizoen slechts 10 wedstrijden gespeeld. Om aanhoudende polsblessures en een enkelblessure opgelopen tijdens een toernooi in Nieuw-Zeeland aan te pakken, onderging ze een kleine operatie aan beide polsen en haar linkerenkel. Helaas betekende dit dat ze enkele zomerevenementen moest missen.

De Toekomst

Emma Raducanu’s buitengewone prestaties maken een onuitwisbare indruk op de sport. Ze was niet alleen de eerste qualifier die ooit een Grand Slam won, maar ook de eerste Britse vrouw die zo’n prestatie in 44 jaar leverde. Opmerkelijk genoeg bereikte ze dit alles op de jonge leeftijd van 18 jaar, zonder een enkele set te verliezen, tijdens haar eerste zomer als professioneel tennisser. Voor haar verbazingwekkende succes op de US Open was ze zelfs nog nooit doorgebroken in een kwalificatietoernooi, omdat ze tegelijkertijd bezig was met haar A-Levels.

Haar verhaal boeide het land en het Amerikaanse publiek, dat haar steunde alsof ze een van hen was. Echter, zoals vaak het geval is bij zulke meteorische prestaties, volgen immense druk en verwachtingen. De eisen van het concurreren als een regerend Grand Slam-kampioen en de snelle klim naar de top zijn overweldigend gebleken voor zowel Raducanu’s mentale als fysieke welzijn.

Als Raducanu niet deelneemt aan de US Open van dit jaar, zal haar ranking waarschijnlijk onder de 200 zakken. Ondanks deze mogelijke tegenslag mag het feit dat ze op 20-jarige leeftijd al een Grand Slam-kampioen is geen reden tot bezorgdheid zijn. Als we Raducanu deze zomer niet in actie zien, kunnen we een geleidelijke en gestage terugkeer naar de top van het vrouwentennis verwachten. Tijd staat onmiskenbaar aan haar zijde, waardoor ze zich kan hergroeperen, herstellen en in de toekomst ongetwijfeld een triomfantelijke comeback kan maken.

De reis van Emma Raducanu naar de US Open blijft onzeker. Haar succes op het toernooi in 2021 was niet alleen een gelukstreffer. Het liet in plaats daarvan haar enorme talent en potentie zien. Haar gevecht met blessures heeft haar voortgang echter belemmerd. Of ze nu meedoet aan de US Open van dit jaar of een periode van rust en herstel ondergaat, één ding is zeker: Emma Raducanu is een buitengewoon jong talent met een veelbelovende toekomst voor haar.

Products You May Like

Articles You May Like

Gemengde resultaten voor Franse spelers op FIP Platinum Sardegna
PadelShot ontvangt bijna €5M financiering voor uitbreiding in Frankrijk
Wilson onthult de Blade V3-serie voor padel tennisrackets
The Rise of Padel’s Legendary Duos
Frankrijk is een van de favorieten voor het EK, maar Portugal vormt een bedreiging