Emma Raducanu’s constant change in coaches likely to continue, says her agent

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Emma Raducanu maakte haar debuut op Wimbledon in 2021 en heeft sindsdien vijf verschillende vaste coaches gehad, iets wat haar agent onthulde waarschijnlijk zal blijven gebeuren. Raducanu zit momenteel aan de zijlijn vanwege een blessure, nadat ze een dubbele polsoperatie heeft ondergaan en ook een ingreep aan haar linkerenkel. Dit betekende het einde van haar werkrelatie met coach Sebastian Sachs, die zes maanden lang deel uitmaakte van haar team, waarbij de Britse de situatie als ‘ongelukkig’ bestempelde.

De agent van Raducanu en Senior Vice President van IMG, Max Eisenbud, besprak haar coachesituatie met The Tennis Podcast: “Waarschijnlijk zal het zo blijven voor de rest van haar carrière. Dat is waar zij zich prettig bij voelen. Ik zeg niet dat het goed of fout is, maar zo doen ze het, en ik denk dat het prima is om dingen anders te doen. Tot aan de junioren hadden ze nooit langdurige coaches, dus voor hen zijn dat rustige wateren – een coach hebben voor vier tot vijf maanden en dan verdergaan naar iemand anders.”

Raducanu wordt naar verluidt gemanaged door haar vader, Ian, en Eisenbud vergeleek dit met andere beroemde vader-dochtercombinaties. “Emma en haar vader hebben hun eigen filosofie. Richard Williams (vader van Venus en Serena) had zijn eigen filosofie, die anders was, en Yuri Sharapova (vader van Maria) had de zijne,” legde Eisenbud uit.

“We zitten niet in een sport waarin er een overvloed aan geweldige coaches is – misschien acht, negen of tien geweldige coaches. De meeste geweldige, geweldige coaches willen niet 35 of 40 weken per jaar reizen en hun familie achterlaten, dus je hebt een kleinere pool van coaches die bereid zijn te reizen en heel weinig geld vragen, dus blijven ze recyclen en recyclen. Daarom zie je coaches van club veranderen,” aldus Eisenbud.

Gevolgen van coachwisselingen

Dmitry Tursunov, die de vierde coach van Raducanu was, suggereerde dat er ‘rode vlaggen’ waren na het afscheid van de kampioen van de US Open 2021, en Eisenbud heeft hierop gereageerd. “Er zijn coaches die bang kunnen zijn om de sprong te wagen omdat ze de historie hebben gezien,” beweerde de Senior Vice President van IMG.

Eisenbud voegde eraan toe: “Ik begrijp dat het ongemakkelijk is en niet in het ‘normale’ plaatje past dat iedereen wil zien, maar als Emma Raducanu’s grootste probleem is dat ze om de paar maanden van coach verandert, dan teken ik daarvoor.”

Raducanu staat momenteel op plaats 131 in de ranglijst en het lijkt onwaarschijnlijk dat de 20-jarige zal terugkeren voor de US Open die volgende maand begint. Desalniettemin heeft de Brit video’s geplaatst van haar training in de sportschool in een poging te herstellen van haar blessures.

Raducanu heeft vijf verschillende vaste coaches gehad en haar samenwerking met Sachs is de langste van hen. Hier is het tijdschema van gebeurtenissen sinds haar run naar de vierde ronde van Wimbledon twee jaar geleden:

– Nigel Sears (juni – juli 2021)
– Andrew Richardson (juli – september 2021)
– Torben Beltz (november 2021 – april 2022)
– Dmitry Tursunov (augustus 2022 – oktober 2022)
– Sebastian Sachs (december 2022 – juni 2023)

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis