Emma Raducanu werkt samen met voormalige junior coach Nick Cavaday om haar comeback te maken

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Na een negen maanden durende pauze van de WTA Tour maakt Emma Raducanu zich klaar om haar comeback te maken. Echter, terwijl ze terugkeert naar het competitieve circuit, bevindt ze zich ook in het proces van het opnieuw opbouwen van haar coachings-team. Met een uitdagende reis voor de boeg staat Raducanu voor de taak om de juiste ondersteuning te vinden om haar naar verdere successen te begeleiden. Volgens berichten heeft Raducanu zich gewend tot haar voormalige junior coach, Nick Cavaday, in haar streven om haar stempel te drukken op het seizoen van 2024. Cavaday had eerder met Raducanu samengewerkt tijdens haar juniorenjaren op het LTA’s High Performance in Bromley. Deze reünie bij het Lawn Tennis Association’s National Tennis Centre in Londen wijst erop dat Raducanu bereid is om begeleiding te zoeken bij iemand die haar reis begrijpt, van vóór haar opmerkelijke overwinning op de US Open in 2021.

Gedurende haar jonge carrière heeft Raducanu al vijf verschillende vaste coachingrelaties gehad. Haar meest recente partnership met Sebastian Sachs duurde het langst, maar kwam uiteindelijk ten einde door wat Raducanu omschreef als “ongelukkige omstandigheden.” De tijdlijn van haar coachingpartnerships sinds haar doorbraak op Wimbledon in 2021 ziet er als volgt uit:
– Nigel Sears (juni – juli 2021)
– Andrew Richardson (juli – september 2021)
– Torben Beltz (november 2021 – april 2022)
– Dmitry Tursunov (augustus 2022 – oktober 2022)
– Sebastian Sachs (december 2022 – juni 2023)

De verlengde pauze van competitief tennis vormt een unieke uitdaging. De jonge Britse speelster zal tijd nodig hebben om zich opnieuw aan te passen en haar ritme op de baan terug te vinden. Na haar teleurstellende optreden op de Stuttgart Open, waar ze slechts drie games won tegen Jelena Ostapenko, kreeg Raducanu te maken met de extra tegenslag van de noodzaak van operaties aan beide polsen en haar linkerenkel. Dit dwong haar om belangrijke toernooien zoals Roland Garros, Wimbledon en de US Open te missen. Terwijl ze zich klaarmaakt voor haar terugkeer in kwalificatiewedstrijden voor de Australian Open, begrijpt Raducanu het belang van het samenstellen van een sterk ondersteuningssysteem voor haar fysieke en mentale voorbereiding.

Naarmate Raducanu begint aan het volgende hoofdstuk van haar carrière, ligt er veel onzekerheid in het verschiet. Ze heeft een wildcard ontvangen voor de Auckland Classic en zal gebruikmaken van een beschermde ranking van No.103 om deel te nemen aan de Australian Open. Hoewel ze momenteel nog kwalificatiewedstrijden moet spelen in Melbourne, zouden enkele afmeldingen haar directe toegang tot het hoofdtoernooi kunnen verlenen. Met begeleiding van haar coachingsteam, waaronder mogelijk Nick Cavaday, streeft Raducanu ernaar om een triomfantelijke terugkeer te maken en haar meteorische opkomst in de wereld van het professionele tennis voort te zetten. Met het terugkeren van Emma Raducanu naar de WTA Tour ontstaat de noodzaak van een nieuw coachingteam. Haar beslissing om herenigd te worden met haar voormalige junior coach, Nick Cavaday, toont haar verlangen naar vertrouwdheid en begrip terwijl ze de uitdagingen van haar carrière het hoofd biedt. Met een reeks coachingpartnerships achter de rug is Raducanu vastbesloten om de juiste combinatie van ondersteuning en expertise te vinden om haar vooruit te stuwen naar toekomstig succes op het internationale tennispodium. Terwijl ze zich voorbereidt op het seizoen van 2024, zijn alle ogen gericht op Raducanu terwijl ze haar plaats consolideert tussen de tenniselite.

Products You May Like

Articles You May Like

Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
Andy Murray heeft spijt van uitkomen op Queen’s Club vanwege blessure
Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
The Importance of Sportsmanship and Etiquette in Padel
Andy Murray’s strijd met rugproblemen en onzekerheid over Wimbledon