Emma Raducanu raises concerns over frequent ball changes

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu heeft de derde ronde bereikt op Indian Wells deze week, voordat ze werd verslagen door Australian Open kampioen en wereld nummer 2 Aryna Sabalenka in een spannende wedstrijd in straight sets. En de Brit voelt alsof ze vooruitgang boekt in haar comeback naar de WTA Tour, “Ik heb hier op de matchcourt vooruitgang geboekt in vergelijking met toen ik vorige maand in het Midden-Oosten speelde. Ik had een betere mentaliteit: gewoon veel harder vechten voor elk punt. Ik ben trots op mezelf dat ik dat heb laten zien, echt op komen dagen, hongerig zijn en er willen zijn.”

Raducanu was echter niet tevreden met alles in Californië, waarbij ze kritiek uitte op de ‘zeer zware’ ballen die gebruikt werden op Indian Wells, “De omstandigheden zijn heel anders in Indian Wells vergeleken met Miami. Het is erg vochtig. De ballen zijn erg zwaar. Ze zijn anders, wat ik niet geweldig vind voor de polsen van de spelers, maar vooral de mijne. “Ik vind eerlijk gezegd dat het echt slecht voor ons is, zoals we elke week van ballen moeten wisselen en vooral als je operaties hebt ondergaan.” Raducanu voegde toe: “Ik weet dat veel spelers ook worstelen met polsproblemen. Ik begrijp niet waarom elke andere sport vrijwel hetzelfde is, terwijl het in tennis elke week anders is.”

Zoals vermeld, wordt Raducanu in het bijzonder beïnvloed door de regelmatige ballenwissels, nadat ze vorig jaar in mei aan beide polsen werd geopereerd. De 2021 US Open kampioen is niet de enige speler die bezorgdheid heeft geuit over deze ballenwissels, met Novak Djokovic en Daniil Medvedev die dat ook vorig jaar deden. Voormalig nummer 1 van de wereld Andy Roddick benadrukte specifiek zijn zorgen over de Penn ballen in Indian Wells vorige week op sociale media, “Kreeg twee berichten van twee van de beste coaches ter wereld in het afgelopen uur waarin stond hoe slecht de ballen zijn op Indian Wells. Kennelijk was dit na een handvol minuten van een warming-up. Hoe is dit probleem niet in de loop der tijd opgelost?”

Voor Raducanu hoeft ze zich geen zorgen te maken over de omstandigheden op Indian Wells voor nog een jaar, aangezien de 21-jarige hoopt haar progressie voort te zetten en haar ranking op te bouwen bij het Miami Open volgende week. Binnen de baseline…Emma Raducanu had een goede week op Indian Wells deze week en drong echt aan op Aryna Sabalenka in een vermakelijke wedstrijd van de andere dag. De ballenwissels zijn een duidelijke zorg voor veel spelers en het is iets dat zeker moet worden aangepakt door zowel de ATP als de WTA Tours. Ondanks dat ze deze week de derde ronde heeft bereikt op Indian Wells, heeft Raducanu eigenlijk punten verloren nadat ze vorig jaar de vierde ronde had bereikt, maar vanaf nu zal ze alleen nog maar punten verdienen nadat ze het grootste deel van het seizoen 2023 heeft gemist vanaf dit punt.

Products You May Like

Articles You May Like

Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi
Bastien Blanqué en Dylan Guichard schitteren in het tenniswereld
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld