Emma Raducanu maakt comeback in het Great Britain Billie Jean King Cup-team

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu, de 21-jarige Britse tennis sensatie, staat op het punt om dit weekend haar terugkeer te maken in het Great Britain Billie Jean King (BJK) Cup team nadat ze afgelopen jaar acht maanden aan de kant stond vanwege blessures. Raducanu moest operaties ondergaan aan beide polsen en haar linkerenkel, waardoor ze een lange tijd wegbleef van competitief tennis.

Haar comeback op de WTA Tour eerder dit jaar werd met enthousiasme ontvangen door fans en spelers, met haar meest recente optreden op Indian Wells voordat een lichte rugblessure haar dwong zich terug te trekken uit de Miami Open.

Britse nummer 1 Katie Boulter uit haar vreugde over Raducanu’s terugkeer naar het team en verklaarde: “Ik ben erg blij. We hebben haar gemist. We zijn blij haar terug te hebben.” Boulter benadrukte het belang van Raducanu’s gezondheid, waarbij ze aangaf dat dit de hoogste prioriteit is voor zowel haarzelf als het team.

Met Raducanu’s deelname aan de BJK Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk op de indoor kleibanen van Le Portel, kijkt Boulter uit naar het verwelkomen van de winnares van de US Open 2021 met open armen. Naast spelers als Boulter, Harriet Dart, Heather Watson en Fran Jones, staat Raducanu voor een zware uitdaging tegen Frankrijk, geleid door de nummer 23 van de wereld, Caroline Garcia.

Boulter, die vorig jaar tegen Garcia een spannende driesetter speelde, erkende de moeilijkheden die voor hen liggen maar blijft optimistisch over hun kansen, waarbij ze verklaarde: “We hebben een vrije slag.” Als de best gerangschikte speler op het Britse team, is Boulter vastbesloten om haar team naar succes te leiden op de kleibanen tegen geduchte tegenstanders.

Ondanks haar gebrek aan ervaring in tour-level kleibanenwedstrijden, kijkt Boulter uit naar de mogelijkheid om te concurreren en gelooft ze in het vermogen van het team om elkaar naar hun beste tennis te pushen. De aankomende BJK Cup-kwalificatiewedstrijd zal hun vaardigheden en teamwork testen terwijl ze zich richten op een plek in de grote finale later dit jaar in Sevilla.

Ondanks dat ze de laagst gerangschikte speler in het team is, wordt verwacht dat kapitein Anne Keothavong zal vertrouwen op de vaardigheden van Raducanu en haar zal selecteren voor minimaal één enkelwedstrijd. Terwijl Raducanu en haar teamgenoten zich voorbereiden op de aankomende uitdaging, zijn ze klaar om alles te geven op de kleibanen en streven ze naar overwinning in de BJK Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Products You May Like

Articles You May Like

Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Spannende dag voor vrouwen bij Bordeaux Premier Padel P2
Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
Andy Murray worstelt in het grasseizoen