Emma Raducanu is klaar voor haar comeback op de Australian Open na blessuretijd

Australian Open, British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu, de US Open-kampioen van 2021, heeft zich geuit over haar gemoedstoestand voorafgaand aan haar comeback op de Australian Open. Na acht maanden aan de zijlijn te hebben gestaan ​​vanwege een blessure, onthulde Raducanu dat ze zich nu “veel lichter” voelt terwijl ze zich voorbereidt om in Melbourne te strijden. De jonge Britse tennisster onderging operaties aan beide polsen en haar linkerenkel en maakte vorige week haar rentree op de baan in de Auckland Classic. Ondanks een nederlaag in drie sets in het toernooi, gaf Raducanu een positieve verandering in haar mentaliteit weer, en legde uit: “Ik heb het gevoel alsof ik niet speel met een rugzak vol stenen. Ik voel me vrij licht en gelukkig.” Terugkijkend op haar ervaring benadrukte Raducanu het belang van de mensen met wie ze zich omringt, waarbij ze het belang erkende van competente en deskundige individuen die ook goede karaktereigenschappen bezitten.

Gedurende haar tijd weg van de WTA Tour nam Raducanu de beslissing om afscheid te nemen van haar coach Sebastian Sachs, waarbij ze “ongelukkige omstandigheden” aanhaalde. Ze heeft sindsdien weer contact gehad met haar jeugdcoach, Nick Cavaday, die haar nu vergezelt in Melbourne. De 21-jarige deelde mee dat ze het allemaal rustig aan doen: “We nemen het zoals het komt. Tot nu toe werkt het echt goed. Ik hoop natuurlijk dat ik met hem kan doorgaan, want ik voel me erg op mijn gemak bij hem.” Raducanu noemde ook haar bekendheid met Nicks zus, Naomi, omdat ze allemaal uit dezelfde regio komen.

Raducanu besprak haar definitie van succes voor het komende seizoen en uitte haar verlangen om een volledig seizoen te spelen en een goede gezondheid te behouden. Ze benadrukte het belang van consistentie in haar training en het vermogen om deel te nemen aan toernooien zonder zorgen over mogelijke blessures. De US Open-kampioen erkende haar eigen kunnen en verklaarde: “Ik weet dat mijn niveau er is, ik moet er gewoon aan blijven werken om het consistenter te maken.” Raducanu gelooft dat consistent werken in de sportschool en op de baan ervoor zal zorgen dat haar exceptionele vaardigheden tot uiting komen. Wat betreft haar fysieke conditie, uitte Raducanu tevredenheid over het werk dat ze tijdens het off-season heeft verricht. Ze erkent echter dat het bereiken van een hoog niveau van consistentie meer tijd en inspanning vergt. Raducanu blijft zich inzetten om consistent te werken aan de verdere ontwikkeling van haar vaardigheden.

Raducanu’s campagne op de Australian Open begint met een wedstrijd in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Shelby Rogers. De Britse tennisster versloeg Rogers eerder op weg naar de overwinning op de US Open. De loting lijkt gunstig voor Raducanu, aangezien Rogers sinds Wimbledon niet meer heeft gespeeld en zich in een vergelijkbare positie bevindt als de hoopvolle Britse.

Products You May Like

Articles You May Like

Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
Maxi Sanchez en Sanyo Gutierrez zullen na de Rome Major uit elkaar gaan
Andy Murray geeft aan waar hij waarschijnlijk zijn carrière zal beëindigen
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2