Emma Raducanu Calls for Action on Ball Changes as She Returns to the Matchcourt

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu heeft opgeroepen tot actie om iets te doen aan de frequente ballenwisselingen op de tour, waarbij de Brit een update geeft over haar conditie voor haar terugkeer naar de wedstrijdbaan. Raducanu heeft niet gespeeld sinds de Madrid Open in april, nadat ze ervoor koos om Roland Garros over te slaan om zich te richten op het grasseizoen. De 21-jarige sprak gisteren met de pers op de Nottingham Open en legde uit dat het managen van haar lichaam ook een grote rol speelde bij deze beslissing, na operaties aan beide polsen en haar linker enkel vorig jaar. “Het was belangrijk voor mij om tijd te nemen om over te gaan naar het gras, omdat de ballen tijdens het grasseizoen zwaar zijn,” legde Raducanu uit. “Ik heb het gevoel dat de omstandigheden steeds langzamer worden op de grasbanen. Vooral voor mezelf, nadat ik polsoperaties heb gehad, moest ik gewoon de overgang prioriteit geven.”

Raducanu bracht acht maanden aan de zijlijn door na haar operatie vorig jaar, waarbij ze Wimbledon miste, en de voormalige nummer 10 van de wereld suggereerde dat frequente ballenwisselingen op tournee meer polsblessures veroorzaken. “Ik denk dat polsen altijd heel delicaat zijn en dat vooral met hoe de tour op dit moment verloopt, en het feit dat we bijna elke week de ballen moeten wisselen, en dat ze de ballen niet reguleren,” zei Raducanu. De kampioen van de US Open van 2021 ging verder: “Ik ben niet de enige met polsklachten. Ik ben waarschijnlijk degene die ze het meest openbaar heeft gehad. Dus ik denk dat het voor mij zeker een factor is waarbij ik bepaalde evenementen moet missen omdat ofwel de omstandigheden ofwel de ballen niet gunstig zijn voor mijn situatie.”

Hoewel Raducanu voorzichtig is met haar schema, is de huidige nummer 209 optimistisch over haar conditie en gaf ze toe dat haar polsen “in een betere positie zijn dan ooit tevoren.” “Fysiek, voel ik me echt gezond,” onthulde Raducanu. “Ik voel me echt sterk. Ik heb geweldig werk geleverd met mijn trainer de afgelopen maanden, sinds de operatie.” Raducanu zal later vandaag beginnen aan haar grasseizoen op de Nottingham Open, waar ze in 2021 haar allereerste WTA-evenement op de hoofdtour speelde, en het zal interessant zijn om te zien hoe ze presteert.

Het is begrijpelijk dat Emma Raducanu voorzichtig is met haar lichaam na zo’n lange periode aan de zijlijn vorig jaar, en polsen kunnen erg lastig zijn om te beheren. Raducanu is een van de vele spelers die verbanden leggen tussen de ballenwisselingen en toenemende polsblessures, waarbij het probleem op de juiste manier moet worden aangepakt door zowel de ATP als de WTA Tours.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster