Emma Raducanu bespreekt haar toekomst in de sport

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Emma Raducanu heeft gesproken over haar toekomst in de sport, nadat de Brit officieel zich heeft teruggetrokken uit de kwalificaties van Roland Garros. Raducanu heeft niet meegedaan sinds de Madrid Open, waar ze in de eerste ronde in twee sets verloor van Maria Lourdes Carle. De 21-jarige staat momenteel op de derde reserveplaats op de deelnemerslijst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros, maar zal niet aan de kwalificaties deelnemen nadat ze ervoor heeft gekozen zich terug te trekken.

In een recent interview met The Times sprak Raducanu over de kritiek die ze krijgt van mensen over haar off-court verplichtingen. “Er zijn mensen die mij een fotoshoot zien doen of poseren voor een commercial en ze zien niet de zeven uur daarvoor in het trainingscentrum, waar ik fysiotherapie doe, in de sportschool ben en ballen sla. Maar als ik op een zeldzame avond naar een première ga en gefotografeerd word, is dat mijn rusttijd.”

Sinds ze als eerste qualifier een Grand Slam won als tiener op de US Open 2021, is het leven van Raducanu volledig veranderd. Ze kreeg de vraag of ze jaloers is op haar vrienden die een meer normaal leven leiden. “Dat ben ik wel, maar de beloningen die ik op dit moment krijg zijn veel groter dan de beste die zij kunnen krijgen,” antwoordde Raducanu. “Mijn tenniscarrière is waarschijnlijk over in 10 jaar, dus ik moet het maximaliseren. Het is een opoffering die de moeite waard is.”

Raducanu besloot om niet deel te nemen aan het Italiaans Open dat de afgelopen twee weken plaatsvond. Ze heeft gesproken over de gender loonkloof op de tour, waarbij ze aangeeft dat veel vrouwen op technisch niveau beter zijn. Het is momenteel onduidelijk waar Raducanu vervolgens zal spelen, met vele fans die speculeren dat ze terug zal keren naar de tennisbaan voor het komende grasseizoen. Vooral omdat de kwalificaties van de Grand Slam waar de dingen echt begonnen op gang te komen voor de US Open kampioen van 2021, maar hopelijk kan Raducanu wat vroege trainingen krijgen ter voorbereiding op het grasseizoen.

Products You May Like

Articles You May Like

Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties