Elena Rybakina spreekt over haar rivaliteit met Iga Swiatek en Aryna Sabalenka

Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Elena Rybakina heeft gesproken over haar rivaliteit met Iga Swiatek en Aryna Sabalenka, waarbij ze toegeeft dat ze het ‘zwaarder’ vindt om tegen de wereld nr. 2 te spelen. Rybakina staat op het punt om weer in actie te komen op Roland Garros, nadat ze zich had teruggetrokken uit het Italiaanse Open vanwege ziekte. Dit is niet het eerste toernooi waar de Wimbledon-kampioen van 2022 zich dit jaar van heeft teruggetrokken vanwege gezondheidsproblemen, maar Rybakina heeft onthuld dat ze zich nu beter voelt, “Natuurlijk voel ik me nu veel beter, en het is altijd jammer om deze grote toernooien te missen. Maar als de gezondheidsproblemen er zijn, dan kun je niets doen.”

Het gravelseizoen wordt gedomineerd door de eerder genoemde Swiatek, die een winstreeks heeft van 12 wedstrijden na het winnen van beide titels in Madrid en Rome. Ondanks dit bekende Rybakina dat ze het uitdagender vindt om tegen Sabalenka te spelen, “Nou, ik zou zeggen Aryna. We spelen veel moeilijke wedstrijden, en ze is heel agressief. Ze heeft goede kracht. En bij Iga voel ik me meer dominant in, gewoon, het spel door mijn kracht over Iga. Bij Aryna is het moeilijker.”

Rybakina is eigenlijk de enige speler die Swiatek op gravel heeft verslagen in 2024, waarbij de Kazachse nog niet heeft verloren van de drievoudig Roland Garros-kampioene op deze ondergrond. Dit is iets waar Rybakina heeft toegegeven dat haar ‘veel vertrouwen’ geeft voor de tweede Grand Slam van het jaar, “Ja, natuurlijk, het geeft me veel vertrouwen. Zoals ik altijd zeg, denk ik dat ik jaar na jaar, toernooi na toernooi verbeter. Natuurlijk geven deze overwinningen tegen Iga je vertrouwen.”

Swiatek zal morgen haar titelverdediging op Roland Garros beginnen tegen de Franse kwalificatiespeler Leolia Jeanjean, terwijl Sabalenka en Rybakina hun campagnes op dinsdag beginnen. Iga Swiatek is duidelijk de beste speler ter wereld week in week uit, maar dat betekent niet dat de claims van Elena Rybakina niet geldig zijn. Swiatek heeft de neiging om meer moeite te hebben tegen harde spelers zoals Rybakina en Jelena Ostapenko, wat blijkt uit haar onderlinge duels met deze twee.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Rafael Nadal kiest ervoor Wimbledon over te slaan voor de Olympische Spelen in Parijs
Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2