Elena Rybakina reflects on Roland Garros defeat

Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Elena Rybakina heeft beweerd dat haar ‘benen er niet waren’, nadat ze er niet in slaagde haar eerste halve finale op Roland Garros te bereiken. Rybakina werd verslagen door de als 12e geplaatste Jasmine Paolini met 6-2 4-6 6-4, waarbij het de eerste keer was dat ze van de Italiaanse verloor in een volledige wedstrijd. In deze wedstrijd sloeg Rybakina in totaal 48 onnodige fouten en reflecteerde op haar prestatie toen ze met de pers sprak: “Nou, ja, het is zeker niet de beste dag. Ze speelde echt goed. Ze begon veel beter. Ze bewoog goed. “Ik begon een beetje langzaam en ze was vanaf de eerste bal agressief. Toen probeerde ik gewoon mijn spel te vinden, wat altijd was dat ik een stapje terug deed en ik probeerde door te vechten, maar uiteindelijk, ja, zoals je zegt, is het geen geweldige dag op kantoor. Ik was dichtbij, maar zij won.”

De Wimbledon-kampioene van 2022 voegde eraan toe: “Ja, vandaag was het zeker warmer, en de bal vloog veel meer. Ik denk dat mijn benen op het einde er niet waren. Ongeacht de omstandigheden, of het nu langzaam of snel is, had ik beter moeten bewegen en sommige beslissingen moeten nemen. Veel onnodige fouten. Dus ik ben natuurlijk niet echt blij met de prestatie, maar het is wat het is. Het is tennis. Niet elke dag kun je goed spelen. Ik zal proberen wat goede dingen uit deze wedstrijd te halen, proberen te analyseren en gewoon verder te gaan.”

Het is geen geheim dat Rybakina recentelijk heeft geworsteld met ziekte, nadat ze in de afgelopen maanden niet in staat was haar titel te verdedigen op zowel Indian Wells als het Italiaanse Open. Desondanks is het de Kazachse toch gelukt om drie titels te winnen en twee WTA 1000 finales te bereiken dit jaar, en Rybakina geeft toe dat ze ‘echt blij’ is met haar resultaten in 2024. “Ik ben echt blij met de resultaten,” beweerde Rybakina. “Ik bedoel, ik heb zoveel wedstrijden gespeeld. Ook goede overwinningen tegen top spelers. Natuurlijk, het is veel pieken en dalen van mijn kant, missen van sommige evenementen. Natuurlijk zou ik alles willen spelen, maar als het lichaam op de limiet is, kan ik niets doen. “Voor nu ben ik behoorlijk blij, en als ik zo kan doorgaan tot het einde van het jaar, zal het zeker niet slecht zijn. Uiteindelijk moet ik me nu gewoon concentreren op het grasseizoen.”

Rybakina zal nu een week vrij hebben, voordat ze haar grasseizoen begint bij het WTA 500-toernooi in Berlijn. Binnen de baseline… Het is zeker een zeer wisselvallig jaar geweest voor Elena Rybakina wat betreft haar gezondheid, maar wanneer ze speelt levert het doorgaans goede resultaten op. Hoewel Rybakina teleurgesteld zal zijn om de halve finales niet te bereiken, speelde Jasmine Paolini erg goed en was zeer veerkrachtig gedurende de wedstrijd, waardoor het breakout-seizoen van de Italiaanse in 2024 werd voortgezet. Als Rybakina gezond kan blijven gedurende het grasseizoen, dan is het moeilijk te betwisten dat ze niet een van de grote favorieten is voor de Wimbledon-titel, als voormalig kampioene.

Products You May Like

Articles You May Like

Ash Barty keert terug naar Wimbledon in 2022
The Importance of Sportsmanship and Etiquette in Padel
Andy Murray geconfronteerd met blessure voor Wimbledon
Spannende finale van de P1000 Cupra bij TC Pau
Pablo Lima en zijn carrière in Padel