Een sensationele overwinning voor Navarro en Chingotto in de Greenweez Paris Major

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Paquito Navarro en Federico Chingotto leverden een buitengewone prestatie door de verdedigende kampioenen van de Greenweez Paris Major te verslaan in een spannende wedstrijd. Juan Lebron en Ale Galan hadden geen antwoord op de onvermoeibare energie die Navarro en Chingotto lieten zien. Vanaf het begin was de wedstrijd intens en snel, waarbij beide duo’s hun vaardigheden en vastberadenheid toonden.
In de eerste set werden Navarro en Chingotto geconfronteerd met een formidabele uitdaging van Galan en Lebron. Ze moesten drie breakpoints verdedigen in de tweede game, maar slaagden erin stand te houden. Het Spaans-Argentijnse duo maakte vervolgens een cruciale break op de opslag van Lebron, waarmee ze een vroege voorsprong namen. De verdedigende kampioenen kwamen echter snel terug en braken de opslag van Navarro om de score gelijk te trekken. Ondetermijnd herwonnen Navarro en Chingotto direct hun voorsprong door te profiteren van de opslag van Galan, waardoor de score op 2-3 kwam. Chingotto hield zijn opslag, waardoor ze hun voorsprong vergrootten naar 4-2. Ondanks de verwachtingen van een sterke reactie van de Spanjaarden, leed ook Lebron een break, waardoor de kloof werd vergroot tot 2-5. Uiteindelijk verzekerde Navarro de eerste set met een sensationele service, die ze met 6-2 won.

Bij het begin van de tweede set was het duidelijk dat Navarro in topvorm was, terwijl Lebron en Galan moeite hadden om hun ritme te vinden. Navarro en Chingotto behaalden vroeg een break, waardoor ze met 1-0 voor kwamen te staan, en bleven domineren door nog twee kansen te creëren om hun voorsprong verder uit te breiden naar 3-0. Lebrons uitstekende spel redde hen echter van een grotere achterstand. Ondanks de uitdagende spelomstandigheden, met temperaturen die daalden tot 29 graden, sloot Chingotto zich aan bij Navarro om de aanvallen van hun tegenstanders te dwarsbomen. Met volharding en vastberadenheid behaalden ze uiteindelijk een dubbele break bij de vijfde kans, wat het publiek met verstomming sloeg.

Navarro blijkt de smaakmaker van de avond te zijn

Het publiek in het stadion juichte Navarro toe, die de showman van de avond bleek te zijn. Zijn uitzonderlijke prestaties gedurende het hele toernooi hadden hem een veelvoud aan supporters opgeleverd. Het leek alsof er niets mis kon gaan voor Navarro, die tot dusver al zijn wedstrijden in Parijs had gedomineerd.

Maar zelfs de meest getalenteerde spelers kunnen tegenslagen ervaren. Navarro slaagde er niet in om zijn volgende opslag te winnen, waarmee hij zijn eerste fouten maakte na een lange reeks foutloos spel, terwijl Lebron en Galan hun vorm hervonden en meer geduld toonden. Met een achterstand van 1-3 toonden de verdedigende kampioenen meer kalmte door de opslag van Galan succesvol vast te houden, waarmee ze de kloof verkleinden tot 2-3. Hoewel Navarro en Chingotto nog steeds een voorsprong hadden, was de wedstrijd verre van voorbij.
In het volgende spel lieten Lebron en Galan hun dominantie zien en slaagden ze erin om Navarro en Chingotto te breken, waardoor de score op 3-3 gelijk kwam. Plotseling waren de dynamiek van de wedstrijd veranderd en streden beide duo’s om de controle. Navarro en Chingotto bewezen echter hun veerkracht door snel hun break terug te pakken en met 4-3 voor te komen. De intensiteit van de wedstrijd leek op die van een vrouwenwedstrijd, met talloze breaks en snelle rallies.

Navarro had daarna een 40-15 voorsprong op zijn opslag, maar Lebron en Galan, die met elke rally geduldiger werden, slaagden erin de score gelijk te trekken naar 40-40. Desondanks stelde een briljante chiquita shot bij de voeten van Galan Navarro en Chingotto in staat om hun break te bevestigen en met 5-3 voor te komen. Met een service van Chingotto stelden ze zichzelf in om te winnen, met twee matchpunten in hun voordeel. Lebron en Galan vochten terug en redden het eerste matchpunt en verdienden zelfs een breakpunt. Navarro en Chingotto volhardden echter en maakten gebruik van hun tweede matchpunt, waarmee ze de tweede set met 6-3 wonnen. Het publiek barstte uit in gejuich toen Navarro zijn tweede opeenvolgende finaleplaats in Parijs vierde, dit keer met Federico Chingotto.

In de finale van morgen zullen Navarro en Chingotto het opnemen tegen Coello en Tapia, die in de halve finales comfortabel Sanz en Nieto hebben verslagen. Er wordt verwacht dat de speelomstandigheden warmer zullen zijn, wat duidt op een sneller tempo in de wedstrijd. Het publiek kan uitkijken naar een nieuwe spannende strijd op de baan, na de finale van de vrouwen om 14.00 uur.

Products You May Like

Articles You May Like

Building a Strong Partnership in Padel: The Rise of Pierre Vincent and Arthur Hugounenq
Een opmerkelijke transformatie in de Family Sport Center in Valencia
Le King Belasteguin maakt eindelijk zijn langverwachte comeback
Carlos Alcaraz streeft naar Olympische Spelen in Tokio 2024
Jannik Sinner’s recente overwinningen op Novak Djokovic