Een opmerkelijke combinatie: de linksbenige spelers Dylan Guichard en Julien Seurin

Padel Nieuws

Products You May Like

Le padel French zal dit weekend getuige zijn van een nieuw duo: Julien Seurin en Dylan Guichard, beide linkshandig, hebben besloten om samen deel te nemen aan het P2000-toernooi in Carquefou. Een verbazingwekkende samenwerking: linksbenige spelers hebben doorgaans geen moeite om een rechtshandige partner te vinden. Dus waarom vormen Guichard en Seurin een paar? De belangrijkste betrokkenen leggen het aan ons uit. Julien Seurin zegt: “Het is zeker een beetje ongebruikelijk, maar Dylan en ik wilden dit al een tijdje doen. We kunnen goed met elkaar opschieten en houden van uitdagingen. Het idee om twee linkshandige spelers samen te laten spelen is behoorlijk innovatief in het padel. We wilden zien hoe het gaat als we competitief kunnen zijn.” Dylan Guichard voegt eraan toe: “Om aan te vullen wat Julien zei, wilden we echt samen spelen. We vinden elkaar erg leuk en we vertegenwoordigen hetzelfde merk (Kuikma), dus het is logisch qua zichtbaarheid. Het is ook een beetje een uitdaging om iets nieuws te doen in Frankrijk. We willen zo competitief mogelijk zijn. Het is waar dat we beperkingen hadden om samen te trainen, maar we zijn gemotiveerd voor deze uitdaging.”

Dylan erkent dat ze hun strategie als linkshandige spelers nog niet helemaal hebben uitgewerkt. Ze zijn echter van plan om te spelen alsof ze rechtshandig zijn. Deze aanpak houdt in dat de speler aan de rechterkant zoveel mogelijk ruimte inneemt, terwijl de speler aan de linkerkant genoeg ruimte overlaat voor zijn partner om het verschil te maken. Ze willen improviseren en zich aanpassen terwijl ze spelen. Julien voegt toe: “Het idee is dat degene van ons die aan de linkerkant speelt de tegenstander echt moet verstoren met effecten waar hij niet aan gewend is. We willen dat de speler aan de linkerkant een grote impact heeft, vooral diagonaal. Het zwakke punt is de verdediging aan de linkerkant, dus we zullen proberen snel naar het net te gaan om dat te compenseren.”

Het bepalen van de posities is nog steeds een discussiepunt voor Julien en Dylan. Ze hebben beide configuraties getest tijdens hun trainingssessies. Door hun individuele sterke en zwakke punten te beoordelen, streven ze naar de configuratie die hun collectieve potentieel maximaliseert. Hoewel het misschien een sprong in het diepe is, zijn ze klaar voor de uitdaging. Dylan legt uit: “We hebben allebei onze sterke en zwakke punten, en we proberen te zien welke configuratie ons collectieve potentieel zal maximaliseren. Het is een beetje een sprong in het diepe, maar we zijn klaar voor de uitdaging.”

Het trainen en voorbereiden samen heeft uitdagingen met zich meegebracht vanwege logistieke obstakels. Julien was in Australië en Dylan was in Miami, waardoor het onpraktisch was om samen te trainen. Ze laten zich echter niet ontmoedigen door deze tegenslag. Ze zijn van plan om op vrijdagavond een trainingsessie te hebben in Rennes, vlak voor het P2000-toernooi. Ondanks mogelijke jetlag blijft hun motivatie hoog. Julien benadrukt: “Precies, onze voorbereiding is niet ideaal geweest, maar we zijn vastbesloten om het beste van onszelf te geven. We zullen waarschijnlijk snel moeten aanpassen tijdens het toernooi, maar we zijn klaar voor dat. We hebben allebei de ervaring en het vermogen om ons in het moment aan te passen, en dat is wat we van plan zijn te doen.”

Voor het P2000-toernooi hebben Julien en Dylan realistische maar optimistische verwachtingen. Ze geloven in hun talent en hopen andere teams te verrassen. Hun doel is om aan te tonen dat een paar linkshandige spelers competitief kunnen zijn en iets nieuws aan het spel kunnen toevoegen. Ze zijn zich volledig bewust van de uitdagingen die voor hen liggen, maar zijn ook enthousiast om hun dynamiek te testen in een echte competitieve situatie. Julien concludeert: “Ja, we gaan er naartoe met het doel om zo competitief mogelijk te zijn. Onze training is niet ideaal geweest, maar we hebben beide competitieve ervaring en een goed begrip van het spel.”

Products You May Like

Articles You May Like

Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
De discussie over P2 in de wereld van Padel
Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Spannende dag voor vrouwen bij Bordeaux Premier Padel P2