Een intense strijd op het paddle-hof in Egypte eindigt in een bittere nederlaag voor Vives/Seurin

Padel Internationaal, Padel Nieuws

Products You May Like

In de vroege ochtenduren vond de langverwachte confrontatie tussen de paren Vives/Seurin en Mercadal/Scatena plaats in de FIP RISE MARASSI OPEN in Egypte. Het publiek zat op het puntje van hun stoel en wachtte vol spanning af hoe deze intense strijd op het paddle-hof zou aflopen. Deze wedstrijd ging echter niet zonder emotionele turbulentie. Het nummer 1 zaad, Vives/Seurin, leed een verwoestende nederlaag tegen het geduchte paar Mercadal/Scatena. De last-minute beslissing ten gunste van hun tegenstanders liet ongetwijfeld een bittere nasmaak achter.

Bij Vives/Seurin zal het verlies tegen Mercadal/Scatena moeilijk te verteren zijn. De overwinning leek binnen handbereik, met een kans om de zege te behalen bij de “punto de oro” in de derde set. Manu Vives had de kans om bij een stand van 5/4 te serveren voor het matchpunt, maar het glipte door hun vingers. De teleurstelling van deze gemiste kans zal nog dagenlang nadreunen.

De frustratie was voelbaar toen Manu Vives zijn hoofd in zijn T-shirt begroef, een levendige weergave van de enorme teleurstelling om net tekort te schieten bij de overwinning. De weg naar dit punt was zwaar en om zo dichtbij te komen maar toch te worden afgewezen, was een harde klap voor het paar Vives/Seurin.

Ondertussen slaakten Jérémy Scatena en Adria Mercadal aan de andere kant van de baan een zucht van opluchting. De wedstrijd had hen meegenomen op een emotionele achtbaan, maar hun veerkracht werd beloond. De tiebreak in de derde set was een zenuwslopende aangelegenheid. Scatena/Mercadal stonden aanvankelijk met 6/3 voor, maar Vives/Seurin vochten terug en verkleinden de kloof tot 6/5. Uiteindelijk kwam het Franse-Spaanse duo als winnaars uit de strijd met een eindscore van 2/6, 6/0, 7/6.

De finale van de FIP RISE MARASSI OPEN staat gepland om 18:30 uur, waar TS1 het zal opnemen tegen Hossam/Nicoletti of Wakim/Noschese. De Franse storm lijkt te zijn gaan liggen, aangezien Mercadal/Scatena blijven domineren in het toernooi. Tenzij er onvoorziene verrassingen plaatsvinden, lijken zij op koers te liggen om de overwinning te behalen in dit FIP RISE-evenement.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal bevestigt deelname aan de US Open 2022
Alles wat je moet weten over de Oostenrijkse Open
België bereidt zich voor op het Europees kampioenschap padel 2024
The Rise of Padel’s Legendary Duos
Rafael Nadal’s onzekerheid over deelname aan de US Open