Dubbel goed nieuws voor Léa Godallier: zwangerschap en een succesvolle carrière

Interviews, Padel Nieuws

Dit is heel goed nieuws voor Léa Godallier, de nummer 2 van Frankrijk, die haar carrière even zal onderbreken voor een blijde gebeurtenis: de Française is in verwachting en gaat haar vijfde maand in. Hierdoor heeft ze besloten om haar internationale carrière tijdelijk stop te zetten om volop te genieten van haar leven als “toekomstige moeder”. “Ik ben uiteraard erg blij met dit nieuws. En daarom was het veiliger om even een pauze te nemen voor het kind”, zegt ze. “Dit jaar was qua resultaten het beste jaar dat ik ooit heb gehad. Ik bereikte mijn eerste kwartfinale en versloeg spelers die veel hoger geklasseerd staan dan ik (Alayeto / Araujo / Castello / Collombon…). En dit allemaal terwijl ik dit jaar met 1 verschillende partner speelde… Ik bereikte mijn hoogste wereldranking ooit (4WPT).” “Het is waar dat het energie van mij vergde om telkens van partner te veranderen… maar ik paste me zo goed mogelijk aan de situaties aan.” “Nadat ik mijn professionele projecten dit jaar heb afgerond, krijg ik nu de kans om mijn grootste levensproject uit te voeren”. “Natuurlijk doet het me een beetje pijn dat het Europees Kampioenschap normaal gesproken volgende maart plaatsvindt. Ik kan niet deelnemen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de meiden een prachtig toernooi zullen hebben, vooral omdat het team elk jaar sterker wordt met nieuwe spelers die dit Franse team zeker zullen versterken. En natuurlijk zal ik hen vanuit huis blijven steunen.” “Dat betekent niet dat ik ga stoppen met trainen, ik zal natuurlijk blijven trainen, maar ik zal me aanpassen.

Products You May Like

Articles You May Like

Philémon Raichman en Maxime Joris veroveren plek in de halve finales van het Chileense toernooi
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit
Alejandra Salazar: de Ongeëvenaarde Kampioen van de Padel Wereld
Onvermoeibare Rafael Nadal herstelt zich na lange pauze
De opkomst van Holger Rune: Een nieuw tijdperk in het Deense tennis