Dominic Thiem kondigt pensioen aan vanwege terugkerende polsblessure

ATP, Dominic Thiem, Tennis Nieuws

Products You May Like

Dominic Thiem heeft bevestigd dat hij later dit jaar met pensioen zal gaan, waarbij de voormalige US Open-kampioen suggereert dat de terugkeer van zijn polsblessure een rol heeft gespeeld bij deze beslissing. Thiem liep oorspronkelijk een ernstige polsblessure op in 2021, minder dan een jaar nadat hij zijn eerste Grand Slam-titel had gewonnen.

Dit dwong de Oostenrijker om 10 maanden buiten actie te blijven, en de voormalige nummer 3 van de wereld is sindsdien niet in staat geweest om dezelfde hoogten te bereiken. De 30-jarige onthulde onlangs dat zijn polsblessure was teruggekeerd, met geruchten die begonnen te circuleren over zijn mogelijk pensioen.

En nu heeft Thiem deze geruchten beantwoord in een video op Instagram, “Het is een zeer belangrijke, erg verdrietige, erg mooie boodschap dat dit seizoen mijn laatste zal zijn. Er zijn enkele redenen achter: ten eerste natuurlijk mijn pols, het is niet zoals het zou moeten zijn. De tweede reden is mijn innerlijke gevoel: ik heb heel lang nagedacht over deze beslissing.”

Hij vervolgde, “Ik heb hier heel zorgvuldig over nagedacht, natuurlijk dacht ik ook aan de hele reis als tennisser, die ongelooflijk was. Ik heb succes gehad, ik heb prijzen gewonnen waar ik echt nooit van had durven dromen. De reis was ongelooflijk, alle hoogte- en dieptepunten, het was een ongelooflijke ervaring waar ik zo dankbaar voor ben.

“Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat deze beslissing om mijn carrière aan het einde van het seizoen te beëindigen de enige juiste is. Ik ben er erg blij mee en ik kijk ook erg uit naar alles wat komen gaat.”

Thiem heeft tot nu toe in 2024 moeite gehad met vorm, waarbij hij er niet in slaagde om achtereenvolgens hoofdtrekkingwedstrijden te winnen bij ATP- of Challenger-toernooien. Het is momenteel onduidelijk waar Thiem zijn tennisloopbaan zal afsluiten, waarbij de huidige nummer 117 binnenkort zal deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros als hij geen toegang krijgt tot de hoofdtrekking via terugtrekkingen of een wildcard.

Het is een bijzonder trieste maar niet verrassende aankondiging van Dominic Thiem, die in 2024 nog meer heeft geworsteld dan in voorgaande jaren. Polsblessures kunnen erg moeilijk zijn om van terug te komen, vooral in tennis, en dat lijkt te zijn wat er in het geval van Thiem is gebeurd. Hopelijk kan de Oostenrijker na deze aankondiging nog wat meer succes beleven in de laatste maanden van wat een zeer indrukwekkende carrière is geweest, waarin hij 17 titels heeft gewonnen, waaronder de US Open van 2020.

Products You May Like

Articles You May Like

The grass court season heats up next week!
Alles wat je moet weten over het Eastbourne International toernooi
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain
Wimbledon Wildcards 2024: Analyzing the Selections
Pablo Lima en zijn carrière in Padel