Discussie over publieksbetrokkenheid bij Roland Garros

Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Iga Swiatek heeft de discussie over publieksbetrokkenheid bij Roland Garros aangewakkerd, waarbij Paula Badosa suggereert dat de wereldranglijst nummer 1 het makkelijker heeft dan de meeste. Swiatek sprak het publiek op Court Philippe-Chatrier toe nadat ze Naomi Osaka op woensdag had verslagen, ogenschijnlijk gefrustreerd nadat fans hadden geroepen tijdens punten in de wedstrijd van drie sets. “Het spijt me zelfs om dit ter sprake te brengen,” zei Swiatek in haar on-court interview. “Ik heb enorm veel respect voor jullie [de fans] en ik weet dat we in principe voor jullie spelen omdat dit entertainment is en we ook geld verdienen dankzij jullie.”
Ze vervolgde, “Maar soms, onder veel druk, wanneer je iets roept tijdens de rally of vlak voor de return, is het heel moeilijk om gefocust te blijven. Meestal breng ik dit niet ter sprake omdat ik het soort speler wil zijn dat in de zone is en gefocust. Maar dit is serieus voor ons, we vechten ons hele leven om beter en beter te worden, en soms is het moeilijk om dat te accepteren, want de belangen zijn groot en er is hier veel geld te winnen, dus het verliezen van een paar punten kan veel veranderen.”
“Alsjeblieft jongens, als je ons tussen de rallies kunt ondersteunen maar niet tijdens, zou dat echt geweldig zijn. Ik hoop dat je me nog steeds leuk zult vinden, want ik weet dat het Franse publiek sommige spelers misschien niet leuk vindt en dan gaat uitfluiten, maar ik hou van jullie en ik vind het altijd leuk om hier te spelen, dus laten we dat voortzetten.”

Veel spelers zijn sinds Swiateks uitspraak over de menigte bij Roland Garros bevraagd, waarbij voormalig wereldranglijst nummer 2 Paula Badosa suggereert dat de Pool in een bevoorrechte positie verkeert. “Ik denk dat ze niet mag klagen, want ik heb op Court 8 en 9 gespeeld en je kunt alles horen,” beweerde Badosa. “Ik hoor Suzanne Lenglen, Philippe Chatrier, Court 6, 7 tijdens de punten.”
“Ik denk dat ze erg geluk heeft dat ze altijd op Philippe Chatrier kan spelen en dat ze daar tevreden mee is.”
Badosa onthulde ook dat ze minder last heeft van geluid van het publiek tijdens het spelen, “Maar mij stoort het niet. Zoals ik al zei, ik heb de afgelopen dagen op kleine banen gespeeld en ik hoorde zoveel lawaai.”
“In dat moment ben ik alleen zo gefocust op mezelf en op mijn wedstrijd dat het me niet echt stoort. Eerlijk gezegd hou ik ervan als de fans juichen en dat alles. Ik denk dat ik er energie van krijg. Kijk, we hadden jaren geleden een heel moeilijke situatie toen we speelden zonder fans vanwege de Covid-situatie, dus nu ben ik zo blij dat ze terug zijn en ik denk dat ze heel belangrijk zijn voor onze sport.”

Swiatek is niet de enige speler die dit jaar heeft geklaagd over het publiek bij Roland Garros, met David Goffin die onthulde dat iemand kauwgom naar hem had gespuugd in de eerste ronde. Dit leidde ertoe dat Amelie Mauresmo aankondigde dat alcohol niet langer in de tribunes mag worden geconsumeerd. Swiatek heeft echter recht verdiend als wereldranglijst nummer 1 en viervoudig Grand Slam-kampioen, waarvan drie van die titels op Roland Garros zijn behaald.

Products You May Like

Articles You May Like

Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi